Doorgaan naar hoofdcontent

Groene Bilderberg Conferentie

Zaterdag 28 juni 2008 wordt in het hoofdkantoor van het Financieel Dagblad in Amsterdam voor de zevende keer "de Groene Bilderberg Conferentie" gehouden. Dit initiatief probeert het proces van wat zij noemen "verduurzaming" in Nederland en de wereld te versnellen. Ik noem hier dit initiatief omdat het een zeer actiegericht programma kent. Ik citeer:

A) Wie bent u en welk doorbraakidee heeft u voor een versnelde verduurzaming van Nederland en de wereld deelnemers kunt u gebruiken om daarin meer en sneller succes te hebben en om de resultaten die u misschien al behaald hebt op te schalen, en daarmee uw gezamenlijke en welke hulp van de andere Projectwerkgroep of GBCverduurzamings kracht en macht te vergroten?

B) Hoe kunt u –door win-win- met elkaar samen te werken- elkaar als Projectwerkgroep en als GBC deelnemersgroep helpen bij de realisering van uw idee of de opschaling van de toepassing ervan, teneinde uw gezamenlijke verduurzamings kracht en macht vergroten.?

C) Welke andere nuttige samenwerkingsverbanden kunt u gezamenlijk bedenken
welke een verbinding aanbrengen tussen u en de andere GBC deelnemers en met al die andere groepen en individuen in Nederland die bezig zijn met de verduurzaming van de samenleving in Nederland en de Wereld, teneinde uw gezamenlijke verduurzamings kracht en macht te vergroten?

D) Welke hulp wilt u –door gezamenlijk te lobbien bij de overheid- van de politiek voor uw verduurzamingsideeen verkrijgen? arrangementen, contacten, (Wetgeving, subsidie, financiele etc) om –nog meer- succes te –kunnen- hebben met uw duurzaamheidsideeen, teneinde uw gezamenlijke verduurzamings kracht en macht te vergroten?

Los van het wat irritante taalgebruik lijkt het me een veelbelovend programma dat wij hier zeker zullen blijven volgen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoeveel blaadjes maken een boom

Gefrustreerd door het minder papierzuinige gedrag van zijn collegae besloot Adam Williams van Sustainablog eens uit te rekenen uit hoeveel velletjes papier een boom bestaat. Het bleek zeer lastig deze berekening te maken omdat het nogal uitmaakt wat voor soort papier er gebruikt wordt en hoe het wordt gebruikt. Uiteindelijk kwam Williams terecht bij Conservatree Paper Company, een in San Fransisco gevestigde voormalig papier distributeur die nu is omgevormd tot een nonprofit gericht op de transitie naar milieuvriendelijk papier. Conservatree heeft de volgende optelling gemaakt:

1 ton of uncoated virgin (non-recycled) printing and office paper uses 24 trees1 ton of 100% virgin (non-recycled) newsprint uses 12 treesA “pallet” of copier paper (20-lb. sheet weight, or 20#) contains 40 cartons and weighs 1 ton. Therefore,1 carton (10 reams) of 100% virgin copier paper uses .6 trees1 tree makes 16.67 reams of copy paper or 8,333.3 sheets1 ream (500 sheets) uses …

12 Ecotrends voor ondernemers

Dat het niet goed gaat met de economie is geen nieuws. Dat dit ook kansen biedt ook niet. In de woorden van Warren Buffet: "Er zijn nu zoveel kansen dat ik me voel als een mug in een nudistenkamp". Trendwatching.com helpt de ondernemer een endje op weg door twaalf groene trends te identificeren om het zoeken naar kansen wat makkelijker te maken. Volgens trendwatching zijn er zoveel mogelijkheden dat er zij spreken van ECO-BOUNTY. ECO-BOUNTY kent 12 subtrends die in het artikel nauwkeurig worden uitgewerkt. De trends zijn:
1eco-frugal 2eco-status 3eco-intel 4eco-sturdy 5eco-feeders 6eco-generosity 7eco-superior 8eco-embedded 9eco-edu 10eco-transient 11eco-vertising 12eco-expectations

Zoet/ Zout /Zoet /Zout - Energie!

Osmose-centrale in Nederland
Eneco, Redstack en Rijkswaterstaat gaan samenwerken aan de ontwikkeling van de eerste osmosecentrale in Nederland.
Osmose, , is het proces waarbij elektriciteit wordt opgewekt door gebruik te maken van het drukverschil tussen zoet en zout water. De centrale werkt op het elektrische verschil tussen zoet en zout water. Zout water bevat meer geladen deeltjes dan zoet water. Als je zoet en zout water vlak langs elkaar heen laat lopen, met een speciaal membraan ertussen, komt er een elektrische stroom op gang. Dit proces wordt ook wel blue energy genoemd.

Bij de Afsluitdijk zijn beide soorten water in ruime mate voorhanden. In de beoogde centrale zal een procédé worden toegepast dat bekend staat als ‘omgekeerde elektrodialyse’. (Reversed Electro Dialysis, vandaar RED-Stack) Door minuscule gaatjes in twee typen membranen migreren de geladen deeltjes naar het erlangs stromende zoete water. Het ene type membraan laat de positief geladen deeltjes van het zoute water …