Doorgaan naar hoofdcontent

Groene Bilderberg Conferentie

Zaterdag 28 juni 2008 wordt in het hoofdkantoor van het Financieel Dagblad in Amsterdam voor de zevende keer "de Groene Bilderberg Conferentie" gehouden. Dit initiatief probeert het proces van wat zij noemen "verduurzaming" in Nederland en de wereld te versnellen. Ik noem hier dit initiatief omdat het een zeer actiegericht programma kent. Ik citeer:

A) Wie bent u en welk doorbraakidee heeft u voor een versnelde verduurzaming van Nederland en de wereld deelnemers kunt u gebruiken om daarin meer en sneller succes te hebben en om de resultaten die u misschien al behaald hebt op te schalen, en daarmee uw gezamenlijke en welke hulp van de andere Projectwerkgroep of GBCverduurzamings kracht en macht te vergroten?

B) Hoe kunt u –door win-win- met elkaar samen te werken- elkaar als Projectwerkgroep en als GBC deelnemersgroep helpen bij de realisering van uw idee of de opschaling van de toepassing ervan, teneinde uw gezamenlijke verduurzamings kracht en macht vergroten.?

C) Welke andere nuttige samenwerkingsverbanden kunt u gezamenlijk bedenken
welke een verbinding aanbrengen tussen u en de andere GBC deelnemers en met al die andere groepen en individuen in Nederland die bezig zijn met de verduurzaming van de samenleving in Nederland en de Wereld, teneinde uw gezamenlijke verduurzamings kracht en macht te vergroten?

D) Welke hulp wilt u –door gezamenlijk te lobbien bij de overheid- van de politiek voor uw verduurzamingsideeen verkrijgen? arrangementen, contacten, (Wetgeving, subsidie, financiele etc) om –nog meer- succes te –kunnen- hebben met uw duurzaamheidsideeen, teneinde uw gezamenlijke verduurzamings kracht en macht te vergroten?

Los van het wat irritante taalgebruik lijkt het me een veelbelovend programma dat wij hier zeker zullen blijven volgen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Met GoodGuide weet je wat er in je producten zit

Altijd je afgevraagd wat voor stoffen er in de producten zitten, die je dagelijks gebruikt? De zonnecreme voor je kinderen? Die frisruikende deo? GoodGuide bestaat uit de beste informatie over producten en bedrijven die te vinden is. Gevonden en opgeschreven door een team van wetenschappers, consumenten onderzoekers, techneuten die gewerkt hebben bij Google, Amazon, eBay, PayPal en Intuit, van MIT en de University of California. De gids informeert hoe een product presteert op gebied van gezondheid, milieu en sociaal gebied. En het is behoorlijk indrukwekkend als je een lotion voor baby's ziet en dan leest dat het erg ongezond kan zijn . Free video streaming by Ustream

Cylindrische thin-film zonnecellen van Solyndra

Solyndra heeft zojuist 600 miljoen dollar opgehaald om zonnecellen te maken die cylindrisch gevormd zijn. Door deze vorm claimt Solyndra dat het de kosten om een dak te voorzien van zonnecellen kan halveren en de installatietijd kan terugbrengen met een derde. Het ontwerp van Solyndra wikkelt koper indium gallium selenide om een serie buizen heen die op een dak worden geplaatst. Door de vorm hoeft er niet zo nauwkeurig naar de zon gericht te worden als met meer traditioneel gevormde panelen. Solyndra bestaat slechts drie jaar, maar heeft een order pijplijn van meer dan 1.2 miljard dollar.

Honda uit jaren 70 zuiniger dan Honda nu

Gisteren zat ik met een collega in mijn Honda Civic Hybride op weg naar Rotterdam te mijmeren over het benzine gebruik van auto's. Het viel ons op hoe weinig vooruitgang er eigenlijk door de jaren is geboekt wat betreft brandstofverbruik. Grappig genoeg heeft sustainablog vandaag een stukje waarin een Honda Civic uit 1976 wordt vergeleken met auto's van nu. Wat blijkt? De Civic uit 1976 is zuiniger dan veel auto's nu. Auto's zijn door de jaren heen groter geworden en ook al die veiligheidsmaatregelen in moderne auto's wegen enorm veel. Daarnaast zijn er de nodige complot theorieen over de kongsi van automakers en de olieindustrie. Wat dan ook de redenen zijn voor dit weinig indrukwekkende resultaat op het gebied van brandstofbesparing, het is toch iets om even bij stil te staan.