Doorgaan naar hoofdcontent

Groene Bilderberg Conferentie

Zaterdag 28 juni 2008 wordt in het hoofdkantoor van het Financieel Dagblad in Amsterdam voor de zevende keer "de Groene Bilderberg Conferentie" gehouden. Dit initiatief probeert het proces van wat zij noemen "verduurzaming" in Nederland en de wereld te versnellen. Ik noem hier dit initiatief omdat het een zeer actiegericht programma kent. Ik citeer:

A) Wie bent u en welk doorbraakidee heeft u voor een versnelde verduurzaming van Nederland en de wereld deelnemers kunt u gebruiken om daarin meer en sneller succes te hebben en om de resultaten die u misschien al behaald hebt op te schalen, en daarmee uw gezamenlijke en welke hulp van de andere Projectwerkgroep of GBCverduurzamings kracht en macht te vergroten?

B) Hoe kunt u –door win-win- met elkaar samen te werken- elkaar als Projectwerkgroep en als GBC deelnemersgroep helpen bij de realisering van uw idee of de opschaling van de toepassing ervan, teneinde uw gezamenlijke verduurzamings kracht en macht vergroten.?

C) Welke andere nuttige samenwerkingsverbanden kunt u gezamenlijk bedenken
welke een verbinding aanbrengen tussen u en de andere GBC deelnemers en met al die andere groepen en individuen in Nederland die bezig zijn met de verduurzaming van de samenleving in Nederland en de Wereld, teneinde uw gezamenlijke verduurzamings kracht en macht te vergroten?

D) Welke hulp wilt u –door gezamenlijk te lobbien bij de overheid- van de politiek voor uw verduurzamingsideeen verkrijgen? arrangementen, contacten, (Wetgeving, subsidie, financiele etc) om –nog meer- succes te –kunnen- hebben met uw duurzaamheidsideeen, teneinde uw gezamenlijke verduurzamings kracht en macht te vergroten?

Los van het wat irritante taalgebruik lijkt het me een veelbelovend programma dat wij hier zeker zullen blijven volgen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoeveel blaadjes maken een boom

Gefrustreerd door het minder papierzuinige gedrag van zijn collegae besloot Adam Williams van Sustainablog eens uit te rekenen uit hoeveel velletjes papier een boom bestaat. Het bleek zeer lastig deze berekening te maken omdat het nogal uitmaakt wat voor soort papier er gebruikt wordt en hoe het wordt gebruikt. Uiteindelijk kwam Williams terecht bij Conservatree Paper Company, een in San Fransisco gevestigde voormalig papier distributeur die nu is omgevormd tot een nonprofit gericht op de transitie naar milieuvriendelijk papier. Conservatree heeft de volgende optelling gemaakt:

1 ton of uncoated virgin (non-recycled) printing and office paper uses 24 trees1 ton of 100% virgin (non-recycled) newsprint uses 12 treesA “pallet” of copier paper (20-lb. sheet weight, or 20#) contains 40 cartons and weighs 1 ton. Therefore,1 carton (10 reams) of 100% virgin copier paper uses .6 trees1 tree makes 16.67 reams of copy paper or 8,333.3 sheets1 ream (500 sheets) uses …

12 Ecotrends voor ondernemers

Dat het niet goed gaat met de economie is geen nieuws. Dat dit ook kansen biedt ook niet. In de woorden van Warren Buffet: "Er zijn nu zoveel kansen dat ik me voel als een mug in een nudistenkamp". Trendwatching.com helpt de ondernemer een endje op weg door twaalf groene trends te identificeren om het zoeken naar kansen wat makkelijker te maken. Volgens trendwatching zijn er zoveel mogelijkheden dat er zij spreken van ECO-BOUNTY. ECO-BOUNTY kent 12 subtrends die in het artikel nauwkeurig worden uitgewerkt. De trends zijn:
1eco-frugal 2eco-status 3eco-intel 4eco-sturdy 5eco-feeders 6eco-generosity 7eco-superior 8eco-embedded 9eco-edu 10eco-transient 11eco-vertising 12eco-expectations

Hectare aangeplante bomen absorbeert minder CO2

Een studie van de Australian National University maakt het verschil duidelijk tussen de CO2 opname capaciteit van een hectare natuurlijk bos en een hectare kunstmatig aangeplante bomen. Het blijkt dat een hectare natuurlijk bos 640 ton CO2 opslag heeft, waar een hectare aangeplante bomen het moet doen met slechts 217 ton. Het verschil wordt grotendeels verklaard door de omvang van de individuele bomen. Aangeplante bomen zijn jonger en dus kleiner en worden vaak gekapt voor het winnen van hout, waarna opnieuw jongere kleinere bomen hun plaats innemen.
Echt relevant worden deze cijfers waar het gaat om het vaststellen hoeveel oppervlak bomen er moet worden aangeplant bij programma's die carbon credits uitdelen voor aanplanten van bomen. Volgens de Australian National University is de opslag capaciteit van 25 nieuwe bomen elke 4 jaar minder groot dan dat van 1 boom van honderd jaar.