Doorgaan naar hoofdcontent

50 ways to help the planet

Het Engelse bedrijf Wire & Twine uit Oxford heeft een hele aardige website gelanceerd. De website www.50waystohelp.com is niet alleen grafisch heel mooi, maar er staan een aantal hele eenvoudige tips in om zorgvuldiger met de aarde om te gaan. Mij prikkelde vooral de 14e tip, rethink bottled water. Deze tip geeft aan dat het wellicht geen slecht idee is om af te stappen van het gebruik van water in plastic flessen omdat zo'n 90% van deze flessen (die er duizenden jaren over doen om te verteren) niet wordt gerecycled. Wat verder aardig is om te weten is dat de gezondheidseisen op het gebied van kraanwater in veel landen strenger zijn dan die voor water in een fles. Dit alleen lijkt al een reden om voortaan kraanwater te tappen (in landen waar dat veilig is) en mee te nemen in je eigen herbruikbare container.

Reacties

  1. #14 is inderdaad goed. Altijd mij afgevraagd of ik gek ben: woon je in een van de waterigste landen ter wereld, loopt toch nog de halve stad met een flesje water in de hand. What's next? Rondlopen met een IV-naald in je arm met een zak water erboven? Get real.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Cylindrische thin-film zonnecellen van Solyndra

Solyndra heeft zojuist 600 miljoen dollar opgehaald om zonnecellen te maken die cylindrisch gevormd zijn. Door deze vorm claimt Solyndra dat het de kosten om een dak te voorzien van zonnecellen kan halveren en de installatietijd kan terugbrengen met een derde. Het ontwerp van Solyndra wikkelt koper indium gallium selenide om een serie buizen heen die op een dak worden geplaatst. Door de vorm hoeft er niet zo nauwkeurig naar de zon gericht te worden als met meer traditioneel gevormde panelen. Solyndra bestaat slechts drie jaar, maar heeft een order pijplijn van meer dan 1.2 miljard dollar.

Hoeveel blaadjes maken een boom

Gefrustreerd door het minder papierzuinige gedrag van zijn collegae besloot Adam Williams van Sustainablog eens uit te rekenen uit hoeveel velletjes papier een boom bestaat. Het bleek zeer lastig deze berekening te maken omdat het nogal uitmaakt wat voor soort papier er gebruikt wordt en hoe het wordt gebruikt. Uiteindelijk kwam Williams terecht bij Conservatree Paper Company , een in San Fransisco gevestigde voormalig papier distributeur die nu is omgevormd tot een nonprofit gericht op de transitie naar milieuvriendelijk papier. Conservatree heeft de volgende optelling gemaakt: 1 ton of uncoated virgin (non-recycled) printing and office paper uses 24 trees 1 ton of 100% virgin (non-recycled) newsprint uses 12 trees A “pallet” of copier paper (20-lb. sheet weight, or 20#) contains 40 cartons and weighs 1 ton. Therefore, 1 carton (10 reams) of 100% virgin copier paper uses .6 trees 1 tree makes 16.67 reams of copy paper or 8,333.3 sheets 1 ream (500 shee

Twaalfjarige ontwikkelt nieuwe 3d zonnecel

William Yuan uit Beaverton Oregon, 12 jaar jong, heeft een nieuwe 3d zonnecel uitgevonden die, als zijn berekeningen kloppen, 500 keer meer licht kan absorberen dan 2d zonnecellen en 9 keer meer dan andere 3d zonnecellen. Net van de Legostenen af verdiepte William zich in de nanotechnologie en kwam hij op zijn baanbrekende ontwerp. De twaalfjarige heeft met zijn uitvinding een onderzoeksbeurs gewonnen van 25.000 dollar.