Doorgaan naar hoofdcontent

Nederlands / Brits bedrijf Blue H lanceert drijvende windmolens

Blue H technologies BV zetelt in Nederland, maar is een Brits bedrijf.

Red Herring maakte melding van hun activiteit:

Het bedrijf lanceert deze maaand (Juli 2008) de werelds eerste drijvende windmoelen. Het prototype werd gelanceerd in 2007 en bleek succesvol. Het bedrijf is een van velen, die in de race zijn om een vloot van drijvende windmolens te ontwikkelen, waardoor een park windmolens ontstaat, dat in staat is om eindloze hoeveelheden energy op te leveren. Deze parken staan ver op een oceaan, ver weg van de kust en het menselijke oog. De Noorse bedrijven Statoil en Statkraft en Sway ontwikkelen ook drijvende windmolens.

Het platform is ontwikkeld om verankerd te worden op ongeveer 300 meter diepte in de zeebedding met kettingen, waardoor het platform zich kan aanpassen aan veranderende omstandigheden. De opgewekte energie gaat naar het vasteland via een aantal energiekabels.

Groot-Brittanie en de Noordzee in het algemeen wordt gezien als een ideale plek voor dit soort technologie door de constante, vaak harde wind bij de kust. In Juni heeft de Britse regering verklaard dat het 7,000 wind turbines in de zee zou moeten bouwen om de EU-doelstellingen te halen voor hernieuwbare energie.

Het eerste Blue H platform wordt 12 mijlen vanaf de kust van Italie verankerd en zou aan het einde van de maand in operatie gaan.

Het prototype in de haven van Brindisi, Italië.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Met GoodGuide weet je wat er in je producten zit

Altijd je afgevraagd wat voor stoffen er in de producten zitten, die je dagelijks gebruikt? De zonnecreme voor je kinderen? Die frisruikende deo? GoodGuide bestaat uit de beste informatie over producten en bedrijven die te vinden is. Gevonden en opgeschreven door een team van wetenschappers, consumenten onderzoekers, techneuten die gewerkt hebben bij Google, Amazon, eBay, PayPal en Intuit, van MIT en de University of California. De gids informeert hoe een product presteert op gebied van gezondheid, milieu en sociaal gebied. En het is behoorlijk indrukwekkend als je een lotion voor baby's ziet en dan leest dat het erg ongezond kan zijn . Free video streaming by Ustream

Cylindrische thin-film zonnecellen van Solyndra

Solyndra heeft zojuist 600 miljoen dollar opgehaald om zonnecellen te maken die cylindrisch gevormd zijn. Door deze vorm claimt Solyndra dat het de kosten om een dak te voorzien van zonnecellen kan halveren en de installatietijd kan terugbrengen met een derde. Het ontwerp van Solyndra wikkelt koper indium gallium selenide om een serie buizen heen die op een dak worden geplaatst. Door de vorm hoeft er niet zo nauwkeurig naar de zon gericht te worden als met meer traditioneel gevormde panelen. Solyndra bestaat slechts drie jaar, maar heeft een order pijplijn van meer dan 1.2 miljard dollar.

Honda uit jaren 70 zuiniger dan Honda nu

Gisteren zat ik met een collega in mijn Honda Civic Hybride op weg naar Rotterdam te mijmeren over het benzine gebruik van auto's. Het viel ons op hoe weinig vooruitgang er eigenlijk door de jaren is geboekt wat betreft brandstofverbruik. Grappig genoeg heeft sustainablog vandaag een stukje waarin een Honda Civic uit 1976 wordt vergeleken met auto's van nu. Wat blijkt? De Civic uit 1976 is zuiniger dan veel auto's nu. Auto's zijn door de jaren heen groter geworden en ook al die veiligheidsmaatregelen in moderne auto's wegen enorm veel. Daarnaast zijn er de nodige complot theorieen over de kongsi van automakers en de olieindustrie. Wat dan ook de redenen zijn voor dit weinig indrukwekkende resultaat op het gebied van brandstofbesparing, het is toch iets om even bij stil te staan.