Doorgaan naar hoofdcontent

Nederlands / Brits bedrijf Blue H lanceert drijvende windmolens

Blue H technologies BV zetelt in Nederland, maar is een Brits bedrijf.

Red Herring maakte melding van hun activiteit:

Het bedrijf lanceert deze maaand (Juli 2008) de werelds eerste drijvende windmoelen. Het prototype werd gelanceerd in 2007 en bleek succesvol. Het bedrijf is een van velen, die in de race zijn om een vloot van drijvende windmolens te ontwikkelen, waardoor een park windmolens ontstaat, dat in staat is om eindloze hoeveelheden energy op te leveren. Deze parken staan ver op een oceaan, ver weg van de kust en het menselijke oog. De Noorse bedrijven Statoil en Statkraft en Sway ontwikkelen ook drijvende windmolens.

Het platform is ontwikkeld om verankerd te worden op ongeveer 300 meter diepte in de zeebedding met kettingen, waardoor het platform zich kan aanpassen aan veranderende omstandigheden. De opgewekte energie gaat naar het vasteland via een aantal energiekabels.

Groot-Brittanie en de Noordzee in het algemeen wordt gezien als een ideale plek voor dit soort technologie door de constante, vaak harde wind bij de kust. In Juni heeft de Britse regering verklaard dat het 7,000 wind turbines in de zee zou moeten bouwen om de EU-doelstellingen te halen voor hernieuwbare energie.

Het eerste Blue H platform wordt 12 mijlen vanaf de kust van Italie verankerd en zou aan het einde van de maand in operatie gaan.

Het prototype in de haven van Brindisi, Italië.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cylindrische thin-film zonnecellen van Solyndra

Solyndra heeft zojuist 600 miljoen dollar opgehaald om zonnecellen te maken die cylindrisch gevormd zijn. Door deze vorm claimt Solyndra dat het de kosten om een dak te voorzien van zonnecellen kan halveren en de installatietijd kan terugbrengen met een derde. Het ontwerp van Solyndra wikkelt koper indium gallium selenide om een serie buizen heen die op een dak worden geplaatst. Door de vorm hoeft er niet zo nauwkeurig naar de zon gericht te worden als met meer traditioneel gevormde panelen. Solyndra bestaat slechts drie jaar, maar heeft een order pijplijn van meer dan 1.2 miljard dollar.

Hoeveel blaadjes maken een boom

Gefrustreerd door het minder papierzuinige gedrag van zijn collegae besloot Adam Williams van Sustainablog eens uit te rekenen uit hoeveel velletjes papier een boom bestaat. Het bleek zeer lastig deze berekening te maken omdat het nogal uitmaakt wat voor soort papier er gebruikt wordt en hoe het wordt gebruikt. Uiteindelijk kwam Williams terecht bij Conservatree Paper Company , een in San Fransisco gevestigde voormalig papier distributeur die nu is omgevormd tot een nonprofit gericht op de transitie naar milieuvriendelijk papier. Conservatree heeft de volgende optelling gemaakt: 1 ton of uncoated virgin (non-recycled) printing and office paper uses 24 trees 1 ton of 100% virgin (non-recycled) newsprint uses 12 trees A “pallet” of copier paper (20-lb. sheet weight, or 20#) contains 40 cartons and weighs 1 ton. Therefore, 1 carton (10 reams) of 100% virgin copier paper uses .6 trees 1 tree makes 16.67 reams of copy paper or 8,333.3 sheets 1 ream (500 shee

Twaalfjarige ontwikkelt nieuwe 3d zonnecel

William Yuan uit Beaverton Oregon, 12 jaar jong, heeft een nieuwe 3d zonnecel uitgevonden die, als zijn berekeningen kloppen, 500 keer meer licht kan absorberen dan 2d zonnecellen en 9 keer meer dan andere 3d zonnecellen. Net van de Legostenen af verdiepte William zich in de nanotechnologie en kwam hij op zijn baanbrekende ontwerp. De twaalfjarige heeft met zijn uitvinding een onderzoeksbeurs gewonnen van 25.000 dollar.