Doorgaan naar hoofdcontent

Nederlands / Brits bedrijf Blue H lanceert drijvende windmolens

Blue H technologies BV zetelt in Nederland, maar is een Brits bedrijf.

Red Herring maakte melding van hun activiteit:

Het bedrijf lanceert deze maaand (Juli 2008) de werelds eerste drijvende windmoelen. Het prototype werd gelanceerd in 2007 en bleek succesvol. Het bedrijf is een van velen, die in de race zijn om een vloot van drijvende windmolens te ontwikkelen, waardoor een park windmolens ontstaat, dat in staat is om eindloze hoeveelheden energy op te leveren. Deze parken staan ver op een oceaan, ver weg van de kust en het menselijke oog. De Noorse bedrijven Statoil en Statkraft en Sway ontwikkelen ook drijvende windmolens.

Het platform is ontwikkeld om verankerd te worden op ongeveer 300 meter diepte in de zeebedding met kettingen, waardoor het platform zich kan aanpassen aan veranderende omstandigheden. De opgewekte energie gaat naar het vasteland via een aantal energiekabels.

Groot-Brittanie en de Noordzee in het algemeen wordt gezien als een ideale plek voor dit soort technologie door de constante, vaak harde wind bij de kust. In Juni heeft de Britse regering verklaard dat het 7,000 wind turbines in de zee zou moeten bouwen om de EU-doelstellingen te halen voor hernieuwbare energie.

Het eerste Blue H platform wordt 12 mijlen vanaf de kust van Italie verankerd en zou aan het einde van de maand in operatie gaan.

Het prototype in de haven van Brindisi, Italië.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Met GoodGuide weet je wat er in je producten zit

Altijd je afgevraagd wat voor stoffen er in de producten zitten, die je dagelijks gebruikt? De zonnecreme voor je kinderen? Die frisruikende deo?

GoodGuide bestaat uit de beste informatie over producten en bedrijven die te vinden is. Gevonden en opgeschreven door een team van wetenschappers, consumenten onderzoekers, techneuten die gewerkt hebben bij Google, Amazon, eBay, PayPal en Intuit, van MIT en de University of California.

De gids informeert hoe een product presteert op gebied van gezondheid, milieu en sociaal gebied. En het is behoorlijk indrukwekkend als je een lotion voor baby's ziet en dan leest dat het erg ongezond kan zijn.

Free video streaming by Ustream

Hoeveel blaadjes maken een boom

Gefrustreerd door het minder papierzuinige gedrag van zijn collegae besloot Adam Williams van Sustainablog eens uit te rekenen uit hoeveel velletjes papier een boom bestaat. Het bleek zeer lastig deze berekening te maken omdat het nogal uitmaakt wat voor soort papier er gebruikt wordt en hoe het wordt gebruikt. Uiteindelijk kwam Williams terecht bij Conservatree Paper Company, een in San Fransisco gevestigde voormalig papier distributeur die nu is omgevormd tot een nonprofit gericht op de transitie naar milieuvriendelijk papier. Conservatree heeft de volgende optelling gemaakt:

1 ton of uncoated virgin (non-recycled) printing and office paper uses 24 trees1 ton of 100% virgin (non-recycled) newsprint uses 12 treesA “pallet” of copier paper (20-lb. sheet weight, or 20#) contains 40 cartons and weighs 1 ton. Therefore,1 carton (10 reams) of 100% virgin copier paper uses .6 trees1 tree makes 16.67 reams of copy paper or 8,333.3 sheets1 ream (500 sheets) uses …

Cylindrische thin-film zonnecellen van Solyndra

Solyndra heeft zojuist 600 miljoen dollar opgehaald om zonnecellen te maken die cylindrisch gevormd zijn. Door deze vorm claimt Solyndra dat het de kosten om een dak te voorzien van zonnecellen kan halveren en de installatietijd kan terugbrengen met een derde. Het ontwerp van Solyndra wikkelt koper indium gallium selenide om een serie buizen heen die op een dak worden geplaatst. Door de vorm hoeft er niet zo nauwkeurig naar de zon gericht te worden als met meer traditioneel gevormde panelen. Solyndra bestaat slechts drie jaar, maar heeft een order pijplijn van meer dan 1.2 miljard dollar.