Doorgaan naar hoofdcontent

Eenvoudig zonne-energie opslaanDaniel Nocera van MIT heeft een goedkope en eenvoudige katalysator ontwikkeld die grote hoeveelheden waterstof kan genereren met de zon als krachtbron voor de reactie. Tot nog toe was er veel te veel energie nodig om deze reactie interessant te maken of er waren zeer schaarse grondstoffen voor nodig.
De doorbraak van Nocera is een resultaat van het onderzoek om kunstmatige photosynthese mogelijk te maken. Het is volgens deskundigen waarschijnlijk, voor zonne-energie, de belangrijkste ontdekking van de eeuw. Kunstmatige photosynthese is nu efficienter dan natuurlijke photosynthese en produceert de nuttige brandstof waterstof.
Zoals altijd zal de uitvinding niet direct commercieel verkrijgbaar zijn, maar dit hoeft niet lang te duren. Het nieuwe systeem is dermate simpel en de benodigde verbeteringen liggen dermate voor de hand, dat veel mensen direct aan de slag zullen gaan om het te verbeteren.

Reacties

  1. dit artikel is nu 3 jaar oud hoe staat het er nu mee?
    kan ik het al toepassen?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Cylindrische thin-film zonnecellen van Solyndra

Solyndra heeft zojuist 600 miljoen dollar opgehaald om zonnecellen te maken die cylindrisch gevormd zijn. Door deze vorm claimt Solyndra dat het de kosten om een dak te voorzien van zonnecellen kan halveren en de installatietijd kan terugbrengen met een derde. Het ontwerp van Solyndra wikkelt koper indium gallium selenide om een serie buizen heen die op een dak worden geplaatst. Door de vorm hoeft er niet zo nauwkeurig naar de zon gericht te worden als met meer traditioneel gevormde panelen. Solyndra bestaat slechts drie jaar, maar heeft een order pijplijn van meer dan 1.2 miljard dollar.

Hoeveel blaadjes maken een boom

Gefrustreerd door het minder papierzuinige gedrag van zijn collegae besloot Adam Williams van Sustainablog eens uit te rekenen uit hoeveel velletjes papier een boom bestaat. Het bleek zeer lastig deze berekening te maken omdat het nogal uitmaakt wat voor soort papier er gebruikt wordt en hoe het wordt gebruikt. Uiteindelijk kwam Williams terecht bij Conservatree Paper Company , een in San Fransisco gevestigde voormalig papier distributeur die nu is omgevormd tot een nonprofit gericht op de transitie naar milieuvriendelijk papier. Conservatree heeft de volgende optelling gemaakt: 1 ton of uncoated virgin (non-recycled) printing and office paper uses 24 trees 1 ton of 100% virgin (non-recycled) newsprint uses 12 trees A “pallet” of copier paper (20-lb. sheet weight, or 20#) contains 40 cartons and weighs 1 ton. Therefore, 1 carton (10 reams) of 100% virgin copier paper uses .6 trees 1 tree makes 16.67 reams of copy paper or 8,333.3 sheets 1 ream (500 shee

Twaalfjarige ontwikkelt nieuwe 3d zonnecel

William Yuan uit Beaverton Oregon, 12 jaar jong, heeft een nieuwe 3d zonnecel uitgevonden die, als zijn berekeningen kloppen, 500 keer meer licht kan absorberen dan 2d zonnecellen en 9 keer meer dan andere 3d zonnecellen. Net van de Legostenen af verdiepte William zich in de nanotechnologie en kwam hij op zijn baanbrekende ontwerp. De twaalfjarige heeft met zijn uitvinding een onderzoeksbeurs gewonnen van 25.000 dollar.