Doorgaan naar hoofdcontent

Luchthaven Lelystad lekker groen


Lelystad Airport heeft in februari koolzaad ingezaaid op haar eigen terrein. Vandaag zijn ze begonnen met de oogst. De oogst zal zo'n 15.000 liter koolzaad olie opleveren en dat lijkt voldoende om alle voertuigen van het vliegveld een jaar lang aan te drijven. Het gaat hier om een experiment dat een kosten baten analyse moet opleveren van het verbouwen van koolzaad voor eigen gebruik.

Reacties

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste heer / mevrouw,

  Bovenstaande afbeelding zou Nieuw Land graag willen gebruiken in onze nieuwe tentoonstelling over het Zuiderzeeproject genaamd ‘Polderen!’. De afbeelding (digitaal) zal gebruikt worden in een inactieve toekomsttafel waar bezoekers kunnen mee discussiëren over hedendaagse onderwerpen die te maken hebben met Flevoland.

  Zou u contact met mij kunnen opnemen?
  Ik hoor graag van u.

  Met vriendelijke groet,  mw. K. Haveman

  Archivaris AVM

  E k.haveman@nieuwlanderfgoed.nl

  I www.nieuwlanderfgoed.nl ; www.flevolandsgeheugen.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Met GoodGuide weet je wat er in je producten zit

Altijd je afgevraagd wat voor stoffen er in de producten zitten, die je dagelijks gebruikt? De zonnecreme voor je kinderen? Die frisruikende deo? GoodGuide bestaat uit de beste informatie over producten en bedrijven die te vinden is. Gevonden en opgeschreven door een team van wetenschappers, consumenten onderzoekers, techneuten die gewerkt hebben bij Google, Amazon, eBay, PayPal en Intuit, van MIT en de University of California. De gids informeert hoe een product presteert op gebied van gezondheid, milieu en sociaal gebied. En het is behoorlijk indrukwekkend als je een lotion voor baby's ziet en dan leest dat het erg ongezond kan zijn . Free video streaming by Ustream

Cylindrische thin-film zonnecellen van Solyndra

Solyndra heeft zojuist 600 miljoen dollar opgehaald om zonnecellen te maken die cylindrisch gevormd zijn. Door deze vorm claimt Solyndra dat het de kosten om een dak te voorzien van zonnecellen kan halveren en de installatietijd kan terugbrengen met een derde. Het ontwerp van Solyndra wikkelt koper indium gallium selenide om een serie buizen heen die op een dak worden geplaatst. Door de vorm hoeft er niet zo nauwkeurig naar de zon gericht te worden als met meer traditioneel gevormde panelen. Solyndra bestaat slechts drie jaar, maar heeft een order pijplijn van meer dan 1.2 miljard dollar.

Honda uit jaren 70 zuiniger dan Honda nu

Gisteren zat ik met een collega in mijn Honda Civic Hybride op weg naar Rotterdam te mijmeren over het benzine gebruik van auto's. Het viel ons op hoe weinig vooruitgang er eigenlijk door de jaren is geboekt wat betreft brandstofverbruik. Grappig genoeg heeft sustainablog vandaag een stukje waarin een Honda Civic uit 1976 wordt vergeleken met auto's van nu. Wat blijkt? De Civic uit 1976 is zuiniger dan veel auto's nu. Auto's zijn door de jaren heen groter geworden en ook al die veiligheidsmaatregelen in moderne auto's wegen enorm veel. Daarnaast zijn er de nodige complot theorieen over de kongsi van automakers en de olieindustrie. Wat dan ook de redenen zijn voor dit weinig indrukwekkende resultaat op het gebied van brandstofbesparing, het is toch iets om even bij stil te staan.