Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is de prijs van Energie ?


Kijk, hier zoek ik nu al tijden naar: een overzicht van de kosten van de verschillende soorten energie. Want ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar ik heb totaal geen idee waar we nu staan met de alternatieve energieen: zijn ze binnenkort in staat om onder de huidige prijzen van energie te duiken? Zitten we er 10, 30 of 150% vandaan?

Dus dit is een begin. Kleeeein minpuntje: het is Frans. Nog veel kleiner minpuntje: het zijn cijfers uit 1998. Maar zie het maar als een begin, okay ?

Dan de prijzen van Crude Oil van vandaag:

De les hier: sinds medio Juli 2008 zakt de olieprijs weer een beetje. Maar dat is alles wat je kan concluderen (nog geen 10 jaar geleden stond hij trouwens op $10, remember?)

Ja, hier word ik ook al niet al teveel wijzer van: ene is in KWH, de andere is per barrel. Dan maar eens de Amerikanen checken op hun kennis. (zoek op: "price of energy") en dat levert o.a. dit plaatje op:


Conclusie: de boel wordt duurder, waarbij Natural Gas de lucht in vliegt. Misschien omdat de prijs hiervan gelinkt is met crude oil? Opvallend (voor mij)hoe goedkoop kolen en nucleaire energie is. En Biomass (houtverbranding!) is nog goedkoper. Opvallend.  

Op een andere manier kijken naar dit overzicht (let wel: 2005!) 

Fijn, maar dit is weer uitgezet in BtU, een unit die alleen in de USA opgeld doet. In de rest van de wereld is dit Joule, oftewel KwU (Kilowatt uur). Maar, nogmaals gezegd: het begin is er. Nu kijken of we ergens een standaard kunnen zien. Zou ook de nieuwe ontdekkingen op dit blog goed in perspectief brengen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cylindrische thin-film zonnecellen van Solyndra

Solyndra heeft zojuist 600 miljoen dollar opgehaald om zonnecellen te maken die cylindrisch gevormd zijn. Door deze vorm claimt Solyndra dat het de kosten om een dak te voorzien van zonnecellen kan halveren en de installatietijd kan terugbrengen met een derde. Het ontwerp van Solyndra wikkelt koper indium gallium selenide om een serie buizen heen die op een dak worden geplaatst. Door de vorm hoeft er niet zo nauwkeurig naar de zon gericht te worden als met meer traditioneel gevormde panelen. Solyndra bestaat slechts drie jaar, maar heeft een order pijplijn van meer dan 1.2 miljard dollar.

Hoeveel blaadjes maken een boom

Gefrustreerd door het minder papierzuinige gedrag van zijn collegae besloot Adam Williams van Sustainablog eens uit te rekenen uit hoeveel velletjes papier een boom bestaat. Het bleek zeer lastig deze berekening te maken omdat het nogal uitmaakt wat voor soort papier er gebruikt wordt en hoe het wordt gebruikt. Uiteindelijk kwam Williams terecht bij Conservatree Paper Company , een in San Fransisco gevestigde voormalig papier distributeur die nu is omgevormd tot een nonprofit gericht op de transitie naar milieuvriendelijk papier. Conservatree heeft de volgende optelling gemaakt: 1 ton of uncoated virgin (non-recycled) printing and office paper uses 24 trees 1 ton of 100% virgin (non-recycled) newsprint uses 12 trees A “pallet” of copier paper (20-lb. sheet weight, or 20#) contains 40 cartons and weighs 1 ton. Therefore, 1 carton (10 reams) of 100% virgin copier paper uses .6 trees 1 tree makes 16.67 reams of copy paper or 8,333.3 sheets 1 ream (500 shee

Twaalfjarige ontwikkelt nieuwe 3d zonnecel

William Yuan uit Beaverton Oregon, 12 jaar jong, heeft een nieuwe 3d zonnecel uitgevonden die, als zijn berekeningen kloppen, 500 keer meer licht kan absorberen dan 2d zonnecellen en 9 keer meer dan andere 3d zonnecellen. Net van de Legostenen af verdiepte William zich in de nanotechnologie en kwam hij op zijn baanbrekende ontwerp. De twaalfjarige heeft met zijn uitvinding een onderzoeksbeurs gewonnen van 25.000 dollar.