Doorgaan naar hoofdcontent

Een kostenvergelijking van verschillende energiebronnen

Oceanpowertechnologies (zie hierna) haalt energie uit boeien op de zee. Op haar site bij http://www.oceanpowertechnologies.com/compare.htm staat een vergelijking van haar technologie (Powerbuoy) met andere bronnen van energie, die ik wel aardig vind. Ik heb niet de illusie dat deze nauwkeurig is, maar ik denk wel dat de verhoudingen kloppen.

Technology Comparison

OPT PowerBuoy® Fossil Fuel Onshore Wind Offshore Wind Solar
Energy Density High.
Approx. 1000 x denser than wind
Very High Low Moderate Low
Predictability High.
Accurate forecasts days in advance
Dispatchable Low except in some sites Moderate Unpredictable except in some sites
Load Factor 30% - 45% 50% - 90% 25% - 35% 25% - 35% 10% - 20%
Visual Impact Minimal. PowerBuoys, in general, not visible from shore Very High Moderate Low Unobtrusive
Potential Sites Extensive on Coastline Extensive but permitting process can be lengthy Limited Limited in US, Moderate in Europe Limited for High Energy Density, Extensive for low to Moderate Density
Cost* Per Kilowatt Hour – Remote Power 7 - 10¢ N/A 9 - 10¢ 16¢ 25 - 50¢
Cost* Per Kilowatt Hour – Utility Power 5¢** 4 -5¢ 7 - 9¢ 10 - 25¢

Reacties

  1. Helaas is het overzicht niet duidelijk bij mij op het scherm te zien. Ik heb wel ergens anders een volledig overzicht van alle energiebronnen gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Met GoodGuide weet je wat er in je producten zit

Altijd je afgevraagd wat voor stoffen er in de producten zitten, die je dagelijks gebruikt? De zonnecreme voor je kinderen? Die frisruikende deo?

GoodGuide bestaat uit de beste informatie over producten en bedrijven die te vinden is. Gevonden en opgeschreven door een team van wetenschappers, consumenten onderzoekers, techneuten die gewerkt hebben bij Google, Amazon, eBay, PayPal en Intuit, van MIT en de University of California.

De gids informeert hoe een product presteert op gebied van gezondheid, milieu en sociaal gebied. En het is behoorlijk indrukwekkend als je een lotion voor baby's ziet en dan leest dat het erg ongezond kan zijn.

Free video streaming by Ustream

Hoeveel blaadjes maken een boom

Gefrustreerd door het minder papierzuinige gedrag van zijn collegae besloot Adam Williams van Sustainablog eens uit te rekenen uit hoeveel velletjes papier een boom bestaat. Het bleek zeer lastig deze berekening te maken omdat het nogal uitmaakt wat voor soort papier er gebruikt wordt en hoe het wordt gebruikt. Uiteindelijk kwam Williams terecht bij Conservatree Paper Company, een in San Fransisco gevestigde voormalig papier distributeur die nu is omgevormd tot een nonprofit gericht op de transitie naar milieuvriendelijk papier. Conservatree heeft de volgende optelling gemaakt:

1 ton of uncoated virgin (non-recycled) printing and office paper uses 24 trees1 ton of 100% virgin (non-recycled) newsprint uses 12 treesA “pallet” of copier paper (20-lb. sheet weight, or 20#) contains 40 cartons and weighs 1 ton. Therefore,1 carton (10 reams) of 100% virgin copier paper uses .6 trees1 tree makes 16.67 reams of copy paper or 8,333.3 sheets1 ream (500 sheets) uses …

Cylindrische thin-film zonnecellen van Solyndra

Solyndra heeft zojuist 600 miljoen dollar opgehaald om zonnecellen te maken die cylindrisch gevormd zijn. Door deze vorm claimt Solyndra dat het de kosten om een dak te voorzien van zonnecellen kan halveren en de installatietijd kan terugbrengen met een derde. Het ontwerp van Solyndra wikkelt koper indium gallium selenide om een serie buizen heen die op een dak worden geplaatst. Door de vorm hoeft er niet zo nauwkeurig naar de zon gericht te worden als met meer traditioneel gevormde panelen. Solyndra bestaat slechts drie jaar, maar heeft een order pijplijn van meer dan 1.2 miljard dollar.