Doorgaan naar hoofdcontent

Groen investeren op West Coast Green 2008


Op de West Coast Green 2008 conferentie kwam ook het onderwerp investeren in groen aan de orde. Een aantal belangrijke investeerders gaf hun mening over hoe het er nu voor staat met het investeren in clean tech. Treehugger geeft een korte samenvatting van wat er is besproken. Er worden enorme bedragen geïnvesteerd in clean tech. Vorig jaar ging er 3.9 miljard dollar venture capital naar clean technology. De economie daalt, maar de groene economie stijgt. Toch is er geen sprake van een bubbel volgens de investeerders. Er zijn gewoonweg zoveel mogelijkheden om te investeren, dat zelfs in een slechte economie het geld blijft komen. Ter vergelijk biedt Treehugger nog dat Kleiner Perkins (een van de voornaamste venture capital bedrijven) in 2002 helemaal niets had geïnvesteerd in green tech en dat nu meer dan 50% van hun portefeuille uit groene investeringen bestaat. Belangrijke gebieden waarin geïnvesteerd wordt zijn: slimme energie netwerken, groen bouwen, wind, water en bio-energie, energie opslag en vervoer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Met GoodGuide weet je wat er in je producten zit

Altijd je afgevraagd wat voor stoffen er in de producten zitten, die je dagelijks gebruikt? De zonnecreme voor je kinderen? Die frisruikende deo?

GoodGuide bestaat uit de beste informatie over producten en bedrijven die te vinden is. Gevonden en opgeschreven door een team van wetenschappers, consumenten onderzoekers, techneuten die gewerkt hebben bij Google, Amazon, eBay, PayPal en Intuit, van MIT en de University of California.

De gids informeert hoe een product presteert op gebied van gezondheid, milieu en sociaal gebied. En het is behoorlijk indrukwekkend als je een lotion voor baby's ziet en dan leest dat het erg ongezond kan zijn.

Free video streaming by Ustream

Hoeveel blaadjes maken een boom

Gefrustreerd door het minder papierzuinige gedrag van zijn collegae besloot Adam Williams van Sustainablog eens uit te rekenen uit hoeveel velletjes papier een boom bestaat. Het bleek zeer lastig deze berekening te maken omdat het nogal uitmaakt wat voor soort papier er gebruikt wordt en hoe het wordt gebruikt. Uiteindelijk kwam Williams terecht bij Conservatree Paper Company, een in San Fransisco gevestigde voormalig papier distributeur die nu is omgevormd tot een nonprofit gericht op de transitie naar milieuvriendelijk papier. Conservatree heeft de volgende optelling gemaakt:

1 ton of uncoated virgin (non-recycled) printing and office paper uses 24 trees1 ton of 100% virgin (non-recycled) newsprint uses 12 treesA “pallet” of copier paper (20-lb. sheet weight, or 20#) contains 40 cartons and weighs 1 ton. Therefore,1 carton (10 reams) of 100% virgin copier paper uses .6 trees1 tree makes 16.67 reams of copy paper or 8,333.3 sheets1 ream (500 sheets) uses …

Cylindrische thin-film zonnecellen van Solyndra

Solyndra heeft zojuist 600 miljoen dollar opgehaald om zonnecellen te maken die cylindrisch gevormd zijn. Door deze vorm claimt Solyndra dat het de kosten om een dak te voorzien van zonnecellen kan halveren en de installatietijd kan terugbrengen met een derde. Het ontwerp van Solyndra wikkelt koper indium gallium selenide om een serie buizen heen die op een dak worden geplaatst. Door de vorm hoeft er niet zo nauwkeurig naar de zon gericht te worden als met meer traditioneel gevormde panelen. Solyndra bestaat slechts drie jaar, maar heeft een order pijplijn van meer dan 1.2 miljard dollar.