Doorgaan naar hoofdcontent

Hoeveel blaadjes maken een boom


Gefrustreerd door het minder papierzuinige gedrag van zijn collegae besloot Adam Williams van Sustainablog eens uit te rekenen uit hoeveel velletjes papier een boom bestaat. Het bleek zeer lastig deze berekening te maken omdat het nogal uitmaakt wat voor soort papier er gebruikt wordt en hoe het wordt gebruikt. Uiteindelijk kwam Williams terecht bij Conservatree Paper Company, een in San Fransisco gevestigde voormalig papier distributeur die nu is omgevormd tot een nonprofit gericht op de transitie naar milieuvriendelijk papier. Conservatree heeft de volgende optelling gemaakt:

 • 1 ton of uncoated virgin (non-recycled) printing and office paper uses 24 trees
 • 1 ton of 100% virgin (non-recycled) newsprint uses 12 trees
 • A “pallet” of copier paper (20-lb. sheet weight, or 20#) contains 40 cartons and weighs 1 ton. Therefore,
 • 1 carton (10 reams) of 100% virgin copier paper uses .6 trees
 • 1 tree makes 16.67 reams of copy paper or 8,333.3 sheets
 • 1 ream (500 sheets) uses 6% of a tree (and those add up quickly!)
 • 1 ton of coated, higher-end virgin magazine paper (used for magazines like National Geographic and many others) uses a little more than 15 trees (15.36)
 • 1 ton of coated, lower-end virgin magazine paper (used for newsmagazines and most catalogs) uses nearly 8 trees (7.68)
Er zitten dus 8.333 velletjes kopieerpapier in een boom. Dat is dus 30 velletjes per dag gedurende 50 weken. Weer een reden om je e-mail niet meer uit te printen.

Reacties

 1. Hier was ik net naar op zoek. Dank voor het uitzoeken en dank voor het delen van de informatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoeveel bladjes zitten er dan ook een boom? But how many leafs dos 1 tree has?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Cylindrische thin-film zonnecellen van Solyndra

Solyndra heeft zojuist 600 miljoen dollar opgehaald om zonnecellen te maken die cylindrisch gevormd zijn. Door deze vorm claimt Solyndra dat het de kosten om een dak te voorzien van zonnecellen kan halveren en de installatietijd kan terugbrengen met een derde. Het ontwerp van Solyndra wikkelt koper indium gallium selenide om een serie buizen heen die op een dak worden geplaatst. Door de vorm hoeft er niet zo nauwkeurig naar de zon gericht te worden als met meer traditioneel gevormde panelen. Solyndra bestaat slechts drie jaar, maar heeft een order pijplijn van meer dan 1.2 miljard dollar.

Met GoodGuide weet je wat er in je producten zit

Altijd je afgevraagd wat voor stoffen er in de producten zitten, die je dagelijks gebruikt? De zonnecreme voor je kinderen? Die frisruikende deo? GoodGuide bestaat uit de beste informatie over producten en bedrijven die te vinden is. Gevonden en opgeschreven door een team van wetenschappers, consumenten onderzoekers, techneuten die gewerkt hebben bij Google, Amazon, eBay, PayPal en Intuit, van MIT en de University of California. De gids informeert hoe een product presteert op gebied van gezondheid, milieu en sociaal gebied. En het is behoorlijk indrukwekkend als je een lotion voor baby's ziet en dan leest dat het erg ongezond kan zijn . Free video streaming by Ustream