Doorgaan naar hoofdcontent

Hoeveel kost dat nou, zo'n GreenTech ding in mijn huis?

Via Higherlevel heb ik net een goede link binnengekregen: www.nieuwamsterdamsklimaat.nl.
Behalve goede informatie, vond ik vooral de opgave van prijzen, inclusief installatiekosten te interessant om hier niet te beschrijven: (check hier voor het hele artikel).

Zonnepanelen

Aanbieding Doe-Het-Zelf

3 panelen Suntech 200 Wp, totaal 600 Wp, afm: 1480 x 985 x 46 mm
1 omvormer Mastervolt Soladin 600
- bekabelingpakket
- platdak of schuindak bevestigingssysteem
- handleiding

Aanbieding 3.275 euro
Subsidie -/- - 1.200 euro
Aanschaf 2.075 euro (inclusief BTW)

Zonneboiler
De zonneboiler verwarmt door middel van het licht van de zon koud leidingwater.

Aanbieding:
Zonneboiler inclusief ketel (inclusief montage in de standaard situatie. Indicatie is inclusief BTW)

Systeem A: standaard
Type zonneboiler Itho PHST 90 ltr
Collector 2,5 m2
Ketel Remeha Avanta
Vermogen 5- 24 kW
CW klasse 4

Aanbieding 4.650 euro
Subsidie -/- - 575 euro
Aanschaf 4.075 euro (inclusief BTW)

Systeem B: Comfort-combi
Type zonneboiler Atag Q Solar 25 SC 200
Collector 2,5 m2
Ketel Atag Q Solar 25 SC 200
Vermogen 4,4 – 21,9 kW
CW klasse 6

Aanbieding 5.960 euro
Subsidie -/- - 575 euro
Aanschaf 5.385 euro (inclusief BTW)

Ultra Hoog Rendementketel (ketel met ingebouwde warmtepomp)
Een UHR ketel combineert de kwaliteiten van een moderne HR ketel met de energiewinst uit de ventilatielucht. In veel gevallen wordt bij het mechanisch afzuigsysteem de warme ventilatie zo naar buiten geblazen. Door de ingebouwde warmtepomp van een UHR ketel wordt deze warmte toegevoegd aan het CV systeem. Een rendementsverhoging van 30-40 procent behoort tot de mogelijkheden.

Prijsidee:
(Daalderop Combinair in een standaard situatie. Ventilatieunit niet opgenomen. Prijs is indicatief)

UHR cv ketel 3.685 euro
Installatiekosten 1.375 euro
Subtotaal5.060 euro
Subsidie -/- - 575 euro
Aanschaf 4.485 euro (inclusief BTW)

Combiwarmtepomp in combinatie met bodemwisselaars
Een elektrische warmtepomp brengt warmte van een laag-temperatuurniveau (bijvoorbeeld 12 graden Celsius) naar een temperatuur geschikt voor ruimte verwarming (bijvoorbeeld 45 graden Celsius). Met één deel elektrische energie kunnen vier delen warmte energie worden opgewekt. Drie delen vrije energie worden in dit geval uit de bodem betrokken. Hiervoor worden bodemwisselaars aangebracht. Door een geïntegreerd boilervat wordt tevens warmtapwater gemaakt.

Vereisten:

  • een heel goed geïsoleerde woning
  • Laagtemperatuurverwarming (zie LT verwarming)
  • een beschikbaar bodemoppervlak van minimaal 50 vierkante meter
  • een geschikte opstellingsruimte.

Prijsidee:
(een warmtepompinstallatie is een specifieke installatie en moet nauwkeurig bepaald worden. Prijs is daarom indicatief, inclusief BTW)

Combiwarmtepomp 7.750 euro
Bodemwisselaars 6.000 euro
Installatiekosten 2.500 euro
Subtotaal 16.250 euro
Subsidie -/- - 1.650 euro
Aanschaf 14.600 euro (inclusief BTW)

Warmtepomp boiler
Met een warmtepomp boiler wordt energie uit de ventilatielucht betrokken en toegevoegd aan het warm tapwater van de boiler. Het opwekken van warmwater gaat met een 15 – 20 procent beter rendement dan bij een HR ketel. De warmtepomp boiler is iets groter dan een elektrische boiler.

Vereisten:

  • een aanwezig mechanisch ventilatiesysteem
  • beschikbare ruimte

Prijsidee:
(een warmtepomp boiler installatie is een specifieke installatie en moet nauwkeurig bepaald worden. Prijs is daarom indicatief, inclusief BTW)

Warmtepomp boiler 3.350 euro
Installatiekosten 775 euro
Subtotaal 4.125 euro
Subsidie -/- - 425 euro
Aanschaf 3.700 euro (inclusief BTW)

Laagtemperatuurverwarming (LTV)
Met een temperatuur van maximaal 55 graden Celsius wordt het verwarmingsvermogen aan de ruimte overgedragen. Denk hierbij aan vloerverwarming, wandverwarming of speciale verwarmingselementen.

Belangrijk is dat uw huis reeds goed is geïsoleerd. Dan pas komt een LTV systeem goed tot zijn recht.

Prijsidee:
Omdat er meerdere mogelijkheden zijn is het onmogelijk om een prijs te noemen. Vraag de installateur voor een maatadvies.

De subsidie per woning bedraagt 425 euro.

Douchewater warmteterugwinning
Met douchewater warmteterugwinning (WTW) wordt het koude drinkwater dat naar de douche gaat voorverwarmd door het afvoerwater van de douche. Hierdoor hoeft uw warmwatertoestel minder warmte toe te voeren, en is dus zuiniger. Voor een huishouden met vier personen kan al gauw 150 kubieke meter gas worden bespaard.
Er zijn horizontale douche WTW’s compleet met bijpassende plaatstalen douchebak, en verticaal in te bouwen koperen douche WTW’s (L = 2.2 m).

Prijsidee:
(Technea verticale douche WTW met aansluitset, exclusief montage. Indicatie is inclusief BTW)

Douche WTW 499 euro
Subsidie -/- - 125 euro
Aanschaf 374 euro (inclusief BTW)

Houtgestookte cv-ketel
Met een houtgestookte cv ketel, ook wel bio cv ketel genoemd, worden bijvoorbeeld pellets op een zeer efficiënte wijze verstookt. U heeft dan geen gas meer nodig om uw huis op te warmen. Voor een standaard woning, rijtjeshuis of hoogbouw is een houtgestookte cv ketel niet geschikt.

Vereisten:

  • Minimale stookruimte 1750 x 2500 mm
  • Opslag 3000 x 2500 mm.

Prijs op aanvraag. Subsidie 775 euro per woning.

Kleinschalige windenergie
Een kleinschalige windmolen draagt bij aan het reduceren van uw elektraverbruik. Kleinschalige windenergie (tot 10 KW opwekvermogen) zit in Amsterdam in een pilotfase. De gemeente levert daarom begeleiding voor het doorlopen van de diverse procedures, noodzakelijk voor de toepassing. Plaatsen van gebouwgebonden windenergie is vaak vergunningplichtig.

Prijsidee:
(exclusief montage)

Windmolen Energyball HE V100 met mast 10m 4.123 euro
Subsidie -/- - 2.575 euro
Aanschaf 1.548 euro (inclusief BTW)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cylindrische thin-film zonnecellen van Solyndra

Solyndra heeft zojuist 600 miljoen dollar opgehaald om zonnecellen te maken die cylindrisch gevormd zijn. Door deze vorm claimt Solyndra dat het de kosten om een dak te voorzien van zonnecellen kan halveren en de installatietijd kan terugbrengen met een derde. Het ontwerp van Solyndra wikkelt koper indium gallium selenide om een serie buizen heen die op een dak worden geplaatst. Door de vorm hoeft er niet zo nauwkeurig naar de zon gericht te worden als met meer traditioneel gevormde panelen. Solyndra bestaat slechts drie jaar, maar heeft een order pijplijn van meer dan 1.2 miljard dollar.

Hoeveel blaadjes maken een boom

Gefrustreerd door het minder papierzuinige gedrag van zijn collegae besloot Adam Williams van Sustainablog eens uit te rekenen uit hoeveel velletjes papier een boom bestaat. Het bleek zeer lastig deze berekening te maken omdat het nogal uitmaakt wat voor soort papier er gebruikt wordt en hoe het wordt gebruikt. Uiteindelijk kwam Williams terecht bij Conservatree Paper Company , een in San Fransisco gevestigde voormalig papier distributeur die nu is omgevormd tot een nonprofit gericht op de transitie naar milieuvriendelijk papier. Conservatree heeft de volgende optelling gemaakt: 1 ton of uncoated virgin (non-recycled) printing and office paper uses 24 trees 1 ton of 100% virgin (non-recycled) newsprint uses 12 trees A “pallet” of copier paper (20-lb. sheet weight, or 20#) contains 40 cartons and weighs 1 ton. Therefore, 1 carton (10 reams) of 100% virgin copier paper uses .6 trees 1 tree makes 16.67 reams of copy paper or 8,333.3 sheets 1 ream (500 shee

Twaalfjarige ontwikkelt nieuwe 3d zonnecel

William Yuan uit Beaverton Oregon, 12 jaar jong, heeft een nieuwe 3d zonnecel uitgevonden die, als zijn berekeningen kloppen, 500 keer meer licht kan absorberen dan 2d zonnecellen en 9 keer meer dan andere 3d zonnecellen. Net van de Legostenen af verdiepte William zich in de nanotechnologie en kwam hij op zijn baanbrekende ontwerp. De twaalfjarige heeft met zijn uitvinding een onderzoeksbeurs gewonnen van 25.000 dollar.