Doorgaan naar hoofdcontent

Better Place down under


Better Place, het nieuwe bedrijf van Shai Agassi, voorheen kroonprinsje van SAP, gaat naar Australië. Dit is interessant om een aantal redenen. Better Place wil vele in landen een netwerk aanleggen voor het opladen van elektrische auto's. Critici van het model geven aan dat het idee zoals uitgewerkt door Better Place waarschijnlijk alleen werkt in kleine landen. Australië is de kans voor het bedrijf om te laten zien dat ook grotere landen kunnen worden aangesloten. Zij mikken op 2012 om ook down under de elektrische Renaults te laten rondrijden. De tweede interessante reden is dat Australië, als grootste kolenproducent ter wereld, na de recente verkiezingen aldaar, een groenere koers lijkt te gaan varen. Zo heeft Australië, dat in de top twintig vervuilers van de wereld staat, inmiddels het Kyoto Protocol ondertekend en is het op weg om voor 2020 aan 20% van de energie behoefte van het land met groene energie te voldoen. Al met al een interessante proeftuin om in de gaten te houden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Met GoodGuide weet je wat er in je producten zit

Altijd je afgevraagd wat voor stoffen er in de producten zitten, die je dagelijks gebruikt? De zonnecreme voor je kinderen? Die frisruikende deo? GoodGuide bestaat uit de beste informatie over producten en bedrijven die te vinden is. Gevonden en opgeschreven door een team van wetenschappers, consumenten onderzoekers, techneuten die gewerkt hebben bij Google, Amazon, eBay, PayPal en Intuit, van MIT en de University of California. De gids informeert hoe een product presteert op gebied van gezondheid, milieu en sociaal gebied. En het is behoorlijk indrukwekkend als je een lotion voor baby's ziet en dan leest dat het erg ongezond kan zijn . Free video streaming by Ustream

Cylindrische thin-film zonnecellen van Solyndra

Solyndra heeft zojuist 600 miljoen dollar opgehaald om zonnecellen te maken die cylindrisch gevormd zijn. Door deze vorm claimt Solyndra dat het de kosten om een dak te voorzien van zonnecellen kan halveren en de installatietijd kan terugbrengen met een derde. Het ontwerp van Solyndra wikkelt koper indium gallium selenide om een serie buizen heen die op een dak worden geplaatst. Door de vorm hoeft er niet zo nauwkeurig naar de zon gericht te worden als met meer traditioneel gevormde panelen. Solyndra bestaat slechts drie jaar, maar heeft een order pijplijn van meer dan 1.2 miljard dollar.

Honda uit jaren 70 zuiniger dan Honda nu

Gisteren zat ik met een collega in mijn Honda Civic Hybride op weg naar Rotterdam te mijmeren over het benzine gebruik van auto's. Het viel ons op hoe weinig vooruitgang er eigenlijk door de jaren is geboekt wat betreft brandstofverbruik. Grappig genoeg heeft sustainablog vandaag een stukje waarin een Honda Civic uit 1976 wordt vergeleken met auto's van nu. Wat blijkt? De Civic uit 1976 is zuiniger dan veel auto's nu. Auto's zijn door de jaren heen groter geworden en ook al die veiligheidsmaatregelen in moderne auto's wegen enorm veel. Daarnaast zijn er de nodige complot theorieen over de kongsi van automakers en de olieindustrie. Wat dan ook de redenen zijn voor dit weinig indrukwekkende resultaat op het gebied van brandstofbesparing, het is toch iets om even bij stil te staan.