Doorgaan naar hoofdcontent

E-Ruf ombouwkit voor je Porsche


Goed nieuws voor alle Porsche eigenaars onder ons. Tuning bedrijf Ruf is zich gaan toeleggen op het ontwikkelen van een elektrische motor voor de Porsche 997. De zo bekende 6 cylinder boxermotor van Porsche wordt uit de auto gehaald (dat moet toch pijn doen) en vervangen door een serie lithium-ion batterijen. Ook in de kofferbak voor komen een aantal batterijen. De auto behoudt echter zijn standaard versnellingsbak met 6 versnellingen. De eerste rijtests laten zien dat de Porsche toch wel een andere auto wordt na de ingreep. Zo maken de batterijen de E-ruf veel zwaarder wat invloed heeft op het rijgedrag. Misschien wel het grootste verschil is het geluid van de motor. Waar de boxermotor normaal met een diepe bariton over de wegen bromt is nu een suizende elektromotor te horen. Ondanks deze handicap zou het mooi zijn als Ruf ook na gaat denken over dit soort ingrepen voor meer klassieke Porsches. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cylindrische thin-film zonnecellen van Solyndra

Solyndra heeft zojuist 600 miljoen dollar opgehaald om zonnecellen te maken die cylindrisch gevormd zijn. Door deze vorm claimt Solyndra dat het de kosten om een dak te voorzien van zonnecellen kan halveren en de installatietijd kan terugbrengen met een derde. Het ontwerp van Solyndra wikkelt koper indium gallium selenide om een serie buizen heen die op een dak worden geplaatst. Door de vorm hoeft er niet zo nauwkeurig naar de zon gericht te worden als met meer traditioneel gevormde panelen. Solyndra bestaat slechts drie jaar, maar heeft een order pijplijn van meer dan 1.2 miljard dollar.

Hoeveel blaadjes maken een boom

Gefrustreerd door het minder papierzuinige gedrag van zijn collegae besloot Adam Williams van Sustainablog eens uit te rekenen uit hoeveel velletjes papier een boom bestaat. Het bleek zeer lastig deze berekening te maken omdat het nogal uitmaakt wat voor soort papier er gebruikt wordt en hoe het wordt gebruikt. Uiteindelijk kwam Williams terecht bij Conservatree Paper Company , een in San Fransisco gevestigde voormalig papier distributeur die nu is omgevormd tot een nonprofit gericht op de transitie naar milieuvriendelijk papier. Conservatree heeft de volgende optelling gemaakt: 1 ton of uncoated virgin (non-recycled) printing and office paper uses 24 trees 1 ton of 100% virgin (non-recycled) newsprint uses 12 trees A “pallet” of copier paper (20-lb. sheet weight, or 20#) contains 40 cartons and weighs 1 ton. Therefore, 1 carton (10 reams) of 100% virgin copier paper uses .6 trees 1 tree makes 16.67 reams of copy paper or 8,333.3 sheets 1 ream (500 shee

Twaalfjarige ontwikkelt nieuwe 3d zonnecel

William Yuan uit Beaverton Oregon, 12 jaar jong, heeft een nieuwe 3d zonnecel uitgevonden die, als zijn berekeningen kloppen, 500 keer meer licht kan absorberen dan 2d zonnecellen en 9 keer meer dan andere 3d zonnecellen. Net van de Legostenen af verdiepte William zich in de nanotechnologie en kwam hij op zijn baanbrekende ontwerp. De twaalfjarige heeft met zijn uitvinding een onderzoeksbeurs gewonnen van 25.000 dollar.