Doorgaan naar hoofdcontent

Flexibele zonnecel


Onderzoekers aan de University of Illinois Urbana-Champaign en aan Northwestern University hebben een flexibele zonnecel geproduceerd. Het gaat hier niet om een thin-film oplossing zoals die al op de markt zijn, maar om een echte siliconencel met hoge opbrengst. Zij hebben een de cel 10 tot 100 maal dunner weten te snijden dan voorheen waardoor hij op gebogen oppervlakken kan worden aangebracht. Dit is goed nieuws voor ontwerpers en architecten die op deze manier veel meer vrijheid krijgen om zonnecellen in een goed design onder te brengen.

Reacties

 1. zomaar een vraag aan een blogger
  ik heb eergisteren een blog aangemaakt maar kom niet uit de helpfunctie

  hoe/waar kan ik mijn blog opnemen in zoekfuncties zodat mijn blog gevonden wordt
  graag uw reactie naar
  josorie@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk hier een naar Joe: http://nl.wikipedia.org/wiki/Zoekmachine-optimalisatie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Freek is veel te aardig Joe, je had mazzel ! ;-D

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Cylindrische thin-film zonnecellen van Solyndra

Solyndra heeft zojuist 600 miljoen dollar opgehaald om zonnecellen te maken die cylindrisch gevormd zijn. Door deze vorm claimt Solyndra dat het de kosten om een dak te voorzien van zonnecellen kan halveren en de installatietijd kan terugbrengen met een derde. Het ontwerp van Solyndra wikkelt koper indium gallium selenide om een serie buizen heen die op een dak worden geplaatst. Door de vorm hoeft er niet zo nauwkeurig naar de zon gericht te worden als met meer traditioneel gevormde panelen. Solyndra bestaat slechts drie jaar, maar heeft een order pijplijn van meer dan 1.2 miljard dollar.

Hoeveel blaadjes maken een boom

Gefrustreerd door het minder papierzuinige gedrag van zijn collegae besloot Adam Williams van Sustainablog eens uit te rekenen uit hoeveel velletjes papier een boom bestaat. Het bleek zeer lastig deze berekening te maken omdat het nogal uitmaakt wat voor soort papier er gebruikt wordt en hoe het wordt gebruikt. Uiteindelijk kwam Williams terecht bij Conservatree Paper Company , een in San Fransisco gevestigde voormalig papier distributeur die nu is omgevormd tot een nonprofit gericht op de transitie naar milieuvriendelijk papier. Conservatree heeft de volgende optelling gemaakt: 1 ton of uncoated virgin (non-recycled) printing and office paper uses 24 trees 1 ton of 100% virgin (non-recycled) newsprint uses 12 trees A “pallet” of copier paper (20-lb. sheet weight, or 20#) contains 40 cartons and weighs 1 ton. Therefore, 1 carton (10 reams) of 100% virgin copier paper uses .6 trees 1 tree makes 16.67 reams of copy paper or 8,333.3 sheets 1 ream (500 shee

Twaalfjarige ontwikkelt nieuwe 3d zonnecel

William Yuan uit Beaverton Oregon, 12 jaar jong, heeft een nieuwe 3d zonnecel uitgevonden die, als zijn berekeningen kloppen, 500 keer meer licht kan absorberen dan 2d zonnecellen en 9 keer meer dan andere 3d zonnecellen. Net van de Legostenen af verdiepte William zich in de nanotechnologie en kwam hij op zijn baanbrekende ontwerp. De twaalfjarige heeft met zijn uitvinding een onderzoeksbeurs gewonnen van 25.000 dollar.