Doorgaan naar hoofdcontent

Google gaat Global Warming oplossen

Google heeft vandaag aangekondigd dat het tientallen miljoenen dollar gaat stoppen in het ontwikkelen van technologie voor schonere energie, die goedkoper is dan kolen.

Oprichter Larry Page denkt dat zonne- en windenergie de oplossing zal zijn. Google werkt als samen met eSolar (PDF) en Makani Power (PDF) , een windenergie bedrijf dat veel ziet in het opvangen van wind op grote hoogte boven de aarde. Overigens heeft Google ook al gewerkt met Energy Innovations, die zich o.a. bezighouden met Fresnel lenzen om zonne energie te concentreren.

Larry Page zei: "Met getalenteerde techneuten, goede partners en significante investeringen, hopen we snel vooruitgang te boeken. Ons doel is om een capaciteit van 1 gigawatt hernieuwbare energie te maken, die goedkoper is dan kolen. We zijn optimistisch dat dit gaat lukken over een aantal jaar, niet over een aantal decennia". (Een gigawatt kan een stad als San Francisco van energie voorzien)

Google heeft expertise opgebouwd in het managen van grote, zuinige data centra en wil deze kennis nu breder inzetten om energie te besparen.

Google heeft een speciale pagina over eerder werk op gebied van schone energie, waarin iets meer wordt verteld over de verschillende leveranciers en eerdere groene projecten.

Gebruikte bron: www.techcrunch.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Met GoodGuide weet je wat er in je producten zit

Altijd je afgevraagd wat voor stoffen er in de producten zitten, die je dagelijks gebruikt? De zonnecreme voor je kinderen? Die frisruikende deo?

GoodGuide bestaat uit de beste informatie over producten en bedrijven die te vinden is. Gevonden en opgeschreven door een team van wetenschappers, consumenten onderzoekers, techneuten die gewerkt hebben bij Google, Amazon, eBay, PayPal en Intuit, van MIT en de University of California.

De gids informeert hoe een product presteert op gebied van gezondheid, milieu en sociaal gebied. En het is behoorlijk indrukwekkend als je een lotion voor baby's ziet en dan leest dat het erg ongezond kan zijn.

Free video streaming by Ustream

Hoeveel blaadjes maken een boom

Gefrustreerd door het minder papierzuinige gedrag van zijn collegae besloot Adam Williams van Sustainablog eens uit te rekenen uit hoeveel velletjes papier een boom bestaat. Het bleek zeer lastig deze berekening te maken omdat het nogal uitmaakt wat voor soort papier er gebruikt wordt en hoe het wordt gebruikt. Uiteindelijk kwam Williams terecht bij Conservatree Paper Company, een in San Fransisco gevestigde voormalig papier distributeur die nu is omgevormd tot een nonprofit gericht op de transitie naar milieuvriendelijk papier. Conservatree heeft de volgende optelling gemaakt:

1 ton of uncoated virgin (non-recycled) printing and office paper uses 24 trees1 ton of 100% virgin (non-recycled) newsprint uses 12 treesA “pallet” of copier paper (20-lb. sheet weight, or 20#) contains 40 cartons and weighs 1 ton. Therefore,1 carton (10 reams) of 100% virgin copier paper uses .6 trees1 tree makes 16.67 reams of copy paper or 8,333.3 sheets1 ream (500 sheets) uses …

Cylindrische thin-film zonnecellen van Solyndra

Solyndra heeft zojuist 600 miljoen dollar opgehaald om zonnecellen te maken die cylindrisch gevormd zijn. Door deze vorm claimt Solyndra dat het de kosten om een dak te voorzien van zonnecellen kan halveren en de installatietijd kan terugbrengen met een derde. Het ontwerp van Solyndra wikkelt koper indium gallium selenide om een serie buizen heen die op een dak worden geplaatst. Door de vorm hoeft er niet zo nauwkeurig naar de zon gericht te worden als met meer traditioneel gevormde panelen. Solyndra bestaat slechts drie jaar, maar heeft een order pijplijn van meer dan 1.2 miljard dollar.