Doorgaan naar hoofdcontent

Qurrent start pilot met de Q-box

Qurrent was vorig jaar de winnaar van de Green Challenge van het Picnic-festival, is vandaag gestart met een pilot met de Q-box.

Het Qurrent systeem is ontwikkel om locale hernieuwbare energie te optimaliseren en adminstreren in zogenaamde Local Energy Networks, of micro-grids. Je maakt hiermee dus een mini-energienetwerk samen met je buren.

Optimalisatie en adminstratie spelen een zeer belangrijke rol in deze omgevingen.De eerse pilots focussen op stabiele en betrouwbare monitoring van energie stromen. In een latere fase komt de optimalisatie aan bod.

Bijna een jaar geleden kondigde Qurrent 3 tot 5 pilots aan met haar systeem van lokale hernieuwbare energy netwerken. Qurrent wil graag dat iedereen zijn eigen schone energie gaat maken. Ze zijn nu al een aantal maanden met partners bezig de Qboxes te testen.

De eerste pilot is met Techneco, een van de belangrijkste producenten van warmtepomp systemen. In deze pilot wordt de digitale communicatie tussen de Qbox en externe energie systemen getest. Ongeveer 20 huishoudens doen hieraan mee.

Een andere belangrijke pilot is met Woonbron, een woningcorporatie met meer dan 50.000 huizen en appartementen in de omgeving van Rotterdam. In deze pilot wordt electriciteit opgewekt boven op een aantal appartementen. Door een Lokaal Energy Netwerken te maken met het Qurrent systeem, kan de opgewekte energie direct naar de bewoners geboden worden, zonder het normale energienetwerk te gebruiken. Dit verbetert de financiele performance van de energie generatoren, in dit geval zonnepanelen en een aantal kleine windturbines. Instalatie van de eerste windturbine is gepland in het vierde kwartaal van 2008.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoeveel blaadjes maken een boom

Gefrustreerd door het minder papierzuinige gedrag van zijn collegae besloot Adam Williams van Sustainablog eens uit te rekenen uit hoeveel velletjes papier een boom bestaat. Het bleek zeer lastig deze berekening te maken omdat het nogal uitmaakt wat voor soort papier er gebruikt wordt en hoe het wordt gebruikt. Uiteindelijk kwam Williams terecht bij Conservatree Paper Company, een in San Fransisco gevestigde voormalig papier distributeur die nu is omgevormd tot een nonprofit gericht op de transitie naar milieuvriendelijk papier. Conservatree heeft de volgende optelling gemaakt:

1 ton of uncoated virgin (non-recycled) printing and office paper uses 24 trees1 ton of 100% virgin (non-recycled) newsprint uses 12 treesA “pallet” of copier paper (20-lb. sheet weight, or 20#) contains 40 cartons and weighs 1 ton. Therefore,1 carton (10 reams) of 100% virgin copier paper uses .6 trees1 tree makes 16.67 reams of copy paper or 8,333.3 sheets1 ream (500 sheets) uses …

Met GoodGuide weet je wat er in je producten zit

Altijd je afgevraagd wat voor stoffen er in de producten zitten, die je dagelijks gebruikt? De zonnecreme voor je kinderen? Die frisruikende deo?

GoodGuide bestaat uit de beste informatie over producten en bedrijven die te vinden is. Gevonden en opgeschreven door een team van wetenschappers, consumenten onderzoekers, techneuten die gewerkt hebben bij Google, Amazon, eBay, PayPal en Intuit, van MIT en de University of California.

De gids informeert hoe een product presteert op gebied van gezondheid, milieu en sociaal gebied. En het is behoorlijk indrukwekkend als je een lotion voor baby's ziet en dan leest dat het erg ongezond kan zijn.

Free video streaming by Ustream

12 Ecotrends voor ondernemers

Dat het niet goed gaat met de economie is geen nieuws. Dat dit ook kansen biedt ook niet. In de woorden van Warren Buffet: "Er zijn nu zoveel kansen dat ik me voel als een mug in een nudistenkamp". Trendwatching.com helpt de ondernemer een endje op weg door twaalf groene trends te identificeren om het zoeken naar kansen wat makkelijker te maken. Volgens trendwatching zijn er zoveel mogelijkheden dat er zij spreken van ECO-BOUNTY. ECO-BOUNTY kent 12 subtrends die in het artikel nauwkeurig worden uitgewerkt. De trends zijn:
1eco-frugal 2eco-status 3eco-intel 4eco-sturdy 5eco-feeders 6eco-generosity 7eco-superior 8eco-embedded 9eco-edu 10eco-transient 11eco-vertising 12eco-expectations