Doorgaan naar hoofdcontent

Nederlandse Venture Capital voor Green Tech: Lotsov

Een groep ondernemers waaronder Edgar Neo, serial entrepreneur en bedenker van Funda, zijn een coöperatie begonnen om bedrijven met duurzame technologie te ondersteunen in hun groei. ‘Juist in deze moeilijke tijden kunnen beginnende ondernemers zich geen fouten permitteren en moeten ze zo snel mogelijk doorbreken, lotsov* helpt ze hierbij.’ aldus Neo.

Dankzij de lotsov* Coöperatie zullen CleanTech start-ups toegang krijgen tot professionele ondersteuning waar ze normaliter geen toegang tot hebben, omdat dit gepaard gaat met hoge consultancy fees die start-ups maar zelden kunnen betalen. Volgens Hugo van den Broek, ondernemer en oud KPMG accountant, laten zij hierdoor enorme kansen liggen. “Zaken als cashflow beheersing, een goede financiële huishouding en toegang tot groei kapitaal is essentieel in deze tijden.”

“Naast de financiële en juridische basis is het van belang dat de marketing en sales zo is ingericht dat het de marktdoorbraak van deze duurzame technologieën kan forceren.” Aldus de ingenieur Job ten Bosch, bekend van het snelgroeiende Debatrix. Volgens hem ligt de focus vooral op Green IT, Smart Energy en Sustainable Mobility. “We ontwikkelen partnerships met belangrijke spelers op dit veld om zo start-ups een launching-platform aan te bieden.”

Maar volgens Edgar Neo is klant worden van lotsov* lastiger dan men denkt. “We selecteren net als angel investors en kijken bijvoorbeeld eerst naar de vent en dan pas naar de tent. Daarna kijken of de organisatie groeipotentie heeft en hoe we deze groei gaan realiseren.”

In tegenstelling tot consultancybureaus participeert lotsov* graag in de ondernemingen die zij helpen, bijvoorbeeld in ruil voor een lager adviestarief of via een investeringsfonds. “Wij zijn zelf ook ondernemers en beseffen ons goed dat groei geld kost.” aldus Peyman Mostowfi. “Daarom delen we mee in de risico’s, maar ook in het resultaat. Zo hebben ze aan ons een betrokken partner. Als echte RESULTants

Bron: http://www.goodblog.nl/2008/11/coperatie-voor.html


Edgar is in Rotterdam dus begonnen. Een van zijn interesses is alternatieve energie en hij heeft er veel zin in om de verschillende activiteiten in Nederland op dit gebied te ondersteunen. De schrijvers van dit blog gaan binnenkort bij hem/hen langs om meer van zijn/hun plannen te horen.

Reacties

  1. dank voor de post, ewout!

    groet,

    @gar

    ps lotsov * is met kleine letters ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Cylindrische thin-film zonnecellen van Solyndra

Solyndra heeft zojuist 600 miljoen dollar opgehaald om zonnecellen te maken die cylindrisch gevormd zijn. Door deze vorm claimt Solyndra dat het de kosten om een dak te voorzien van zonnecellen kan halveren en de installatietijd kan terugbrengen met een derde. Het ontwerp van Solyndra wikkelt koper indium gallium selenide om een serie buizen heen die op een dak worden geplaatst. Door de vorm hoeft er niet zo nauwkeurig naar de zon gericht te worden als met meer traditioneel gevormde panelen. Solyndra bestaat slechts drie jaar, maar heeft een order pijplijn van meer dan 1.2 miljard dollar.

Hoeveel blaadjes maken een boom

Gefrustreerd door het minder papierzuinige gedrag van zijn collegae besloot Adam Williams van Sustainablog eens uit te rekenen uit hoeveel velletjes papier een boom bestaat. Het bleek zeer lastig deze berekening te maken omdat het nogal uitmaakt wat voor soort papier er gebruikt wordt en hoe het wordt gebruikt. Uiteindelijk kwam Williams terecht bij Conservatree Paper Company , een in San Fransisco gevestigde voormalig papier distributeur die nu is omgevormd tot een nonprofit gericht op de transitie naar milieuvriendelijk papier. Conservatree heeft de volgende optelling gemaakt: 1 ton of uncoated virgin (non-recycled) printing and office paper uses 24 trees 1 ton of 100% virgin (non-recycled) newsprint uses 12 trees A “pallet” of copier paper (20-lb. sheet weight, or 20#) contains 40 cartons and weighs 1 ton. Therefore, 1 carton (10 reams) of 100% virgin copier paper uses .6 trees 1 tree makes 16.67 reams of copy paper or 8,333.3 sheets 1 ream (500 shee

Twaalfjarige ontwikkelt nieuwe 3d zonnecel

William Yuan uit Beaverton Oregon, 12 jaar jong, heeft een nieuwe 3d zonnecel uitgevonden die, als zijn berekeningen kloppen, 500 keer meer licht kan absorberen dan 2d zonnecellen en 9 keer meer dan andere 3d zonnecellen. Net van de Legostenen af verdiepte William zich in de nanotechnologie en kwam hij op zijn baanbrekende ontwerp. De twaalfjarige heeft met zijn uitvinding een onderzoeksbeurs gewonnen van 25.000 dollar.