Soms verbaas ik mij wel over mijn bloggende vrienden uit de US.
Want ook dit soort berichten pikken ze op : Natuurcafe La Porte uit Driebergen, in de oude stationsrestauratie van Driebergen-Zeist heeft met de hulp van veel sponsors zichzelf klimaatneutraal gemaakt.
Dat is zowiezo een mooi verhaal. Nog leuker wordt het, als je weet dat deze stationsrestauratie jarenlang leegstond. Helene van der Vloed, directeur van Landgoed De Reehorst in Driebergen en Antropia, Cultuur-en Congrescentrum vond dit een gemis.
Zo kwam zij op het idee de NS en gemeente te benaderen voor een ambiteus plan. Een energiezuinig bouwconcept, een restaurant dat mede geëxploiteerd zou worden door restaurant Groenland zouden in co-creatie met een infocentrum van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en de VVV samen Natuurcafé La Porte.
Nou, dat klinkt gaaf. Maar wat pikken de media in de US op ? "Netherlands Train Station Features Worlds First Energy Generating Revolving Door".
Ja, hallo, zo wordt een aardigheidje opgeblazen tot een Groot Ding. Nog even en Amerikaanse toeristen denken dat we in Nederland allemaal draaideuren hebben, die energie moeten opwekken. Nee, dat doen we alleen maar met onze molens, fietsen natuurlijk.
Gadgets zijn aardig, maar we moeten niet te gek worden met het groene nieuws. Dan zou het alleen maar lijken dat we ons in vreemde bochten moeten wringen om goed nieuws te bedenken over Green Tech.
Veel boeiender wordt het cafe, als je kijkt naar de manier waarop ze de hele energiehuishouding bijna hebben teruggebracht tot klimaatneutraal. Dat is zeker een vermelding waard - al was het maar door de varieteit van maatregelen die ze hiervoor hebben genomen.
Want ook dit soort berichten pikken ze op : Natuurcafe La Porte uit Driebergen, in de oude stationsrestauratie van Driebergen-Zeist heeft met de hulp van veel sponsors zichzelf klimaatneutraal gemaakt.
Dat is zowiezo een mooi verhaal. Nog leuker wordt het, als je weet dat deze stationsrestauratie jarenlang leegstond. Helene van der Vloed, directeur van Landgoed De Reehorst in Driebergen en Antropia, Cultuur-en Congrescentrum vond dit een gemis.
Zo kwam zij op het idee de NS en gemeente te benaderen voor een ambiteus plan. Een energiezuinig bouwconcept, een restaurant dat mede geëxploiteerd zou worden door restaurant Groenland zouden in co-creatie met een infocentrum van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en de VVV samen Natuurcafé La Porte.
Nou, dat klinkt gaaf. Maar wat pikken de media in de US op ? "Netherlands Train Station Features Worlds First Energy Generating Revolving Door".
Ja, hallo, zo wordt een aardigheidje opgeblazen tot een Groot Ding. Nog even en Amerikaanse toeristen denken dat we in Nederland allemaal draaideuren hebben, die energie moeten opwekken. Nee, dat doen we alleen maar met onze molens, fietsen natuurlijk.
Gadgets zijn aardig, maar we moeten niet te gek worden met het groene nieuws. Dan zou het alleen maar lijken dat we ons in vreemde bochten moeten wringen om goed nieuws te bedenken over Green Tech.
Veel boeiender wordt het cafe, als je kijkt naar de manier waarop ze de hele energiehuishouding bijna hebben teruggebracht tot klimaatneutraal. Dat is zeker een vermelding waard - al was het maar door de varieteit van maatregelen die ze hiervoor hebben genomen.
Inderdaad, men ziet in Amerika al gauw in iets de oplossing en dat is het natuurlijk niet. Wel leuk en waar mogelijk toepassen, zou ik zo zeggen.
BeantwoordenVerwijderen