Doorgaan naar hoofdcontent

Doe Het Zelf alternatieve energie: dit is wat we willen!

Ik hou erg van de Amerikaanse "niet lullen, maar poetsen"-houding. Komt misschien door mijn Rotterdamse achtergrond. We hebben hier al eerder gezegd: hoe meer je zelf kan meedoen aan deze ontwikkelingen, des te beter is het.

De lijstjes van Europa zijn niet verkeerd, maar dat is iets te passief: het gaat hier alleen nog maar hoe je beter kan kopen. Maar doen, dames en heren: we willen vooral wat doen.

Dus hebben de Amerikanen van die typische doe-het-zelf-kits. Waardoor mensen met minder linkerhanden dan ik gewoon, hup! op hun dak gaan zitten en effen een zonnecollector erop vastnagelen.

Of wat dacht je van deze: Build your own Windmill !  Of: Build your own powerplant !
Ergens op de site staat ook een zekere Richard van Bronckhorst uit Nederland, die zegt $40 te besparen per maand op zijn energierekening. Het gaat dus even wat verder dan alleen een grapje voor Californische dudes.

Toch maar een keer kijken....

Reacties

Populaire posts van deze blog

Met GoodGuide weet je wat er in je producten zit

Altijd je afgevraagd wat voor stoffen er in de producten zitten, die je dagelijks gebruikt? De zonnecreme voor je kinderen? Die frisruikende deo? GoodGuide bestaat uit de beste informatie over producten en bedrijven die te vinden is. Gevonden en opgeschreven door een team van wetenschappers, consumenten onderzoekers, techneuten die gewerkt hebben bij Google, Amazon, eBay, PayPal en Intuit, van MIT en de University of California. De gids informeert hoe een product presteert op gebied van gezondheid, milieu en sociaal gebied. En het is behoorlijk indrukwekkend als je een lotion voor baby's ziet en dan leest dat het erg ongezond kan zijn . Free video streaming by Ustream

Cylindrische thin-film zonnecellen van Solyndra

Solyndra heeft zojuist 600 miljoen dollar opgehaald om zonnecellen te maken die cylindrisch gevormd zijn. Door deze vorm claimt Solyndra dat het de kosten om een dak te voorzien van zonnecellen kan halveren en de installatietijd kan terugbrengen met een derde. Het ontwerp van Solyndra wikkelt koper indium gallium selenide om een serie buizen heen die op een dak worden geplaatst. Door de vorm hoeft er niet zo nauwkeurig naar de zon gericht te worden als met meer traditioneel gevormde panelen. Solyndra bestaat slechts drie jaar, maar heeft een order pijplijn van meer dan 1.2 miljard dollar.

Honda uit jaren 70 zuiniger dan Honda nu

Gisteren zat ik met een collega in mijn Honda Civic Hybride op weg naar Rotterdam te mijmeren over het benzine gebruik van auto's. Het viel ons op hoe weinig vooruitgang er eigenlijk door de jaren is geboekt wat betreft brandstofverbruik. Grappig genoeg heeft sustainablog vandaag een stukje waarin een Honda Civic uit 1976 wordt vergeleken met auto's van nu. Wat blijkt? De Civic uit 1976 is zuiniger dan veel auto's nu. Auto's zijn door de jaren heen groter geworden en ook al die veiligheidsmaatregelen in moderne auto's wegen enorm veel. Daarnaast zijn er de nodige complot theorieen over de kongsi van automakers en de olieindustrie. Wat dan ook de redenen zijn voor dit weinig indrukwekkende resultaat op het gebied van brandstofbesparing, het is toch iets om even bij stil te staan.