Doorgaan naar hoofdcontent

Doe Het Zelf alternatieve energie: dit is wat we willen!

Ik hou erg van de Amerikaanse "niet lullen, maar poetsen"-houding. Komt misschien door mijn Rotterdamse achtergrond. We hebben hier al eerder gezegd: hoe meer je zelf kan meedoen aan deze ontwikkelingen, des te beter is het.

De lijstjes van Europa zijn niet verkeerd, maar dat is iets te passief: het gaat hier alleen nog maar hoe je beter kan kopen. Maar doen, dames en heren: we willen vooral wat doen.

Dus hebben de Amerikanen van die typische doe-het-zelf-kits. Waardoor mensen met minder linkerhanden dan ik gewoon, hup! op hun dak gaan zitten en effen een zonnecollector erop vastnagelen.

Of wat dacht je van deze: Build your own Windmill !  Of: Build your own powerplant !
Ergens op de site staat ook een zekere Richard van Bronckhorst uit Nederland, die zegt $40 te besparen per maand op zijn energierekening. Het gaat dus even wat verder dan alleen een grapje voor Californische dudes.

Toch maar een keer kijken....

Reacties

Populaire posts van deze blog

Met GoodGuide weet je wat er in je producten zit

Altijd je afgevraagd wat voor stoffen er in de producten zitten, die je dagelijks gebruikt? De zonnecreme voor je kinderen? Die frisruikende deo?

GoodGuide bestaat uit de beste informatie over producten en bedrijven die te vinden is. Gevonden en opgeschreven door een team van wetenschappers, consumenten onderzoekers, techneuten die gewerkt hebben bij Google, Amazon, eBay, PayPal en Intuit, van MIT en de University of California.

De gids informeert hoe een product presteert op gebied van gezondheid, milieu en sociaal gebied. En het is behoorlijk indrukwekkend als je een lotion voor baby's ziet en dan leest dat het erg ongezond kan zijn.

Free video streaming by Ustream

Hoeveel blaadjes maken een boom

Gefrustreerd door het minder papierzuinige gedrag van zijn collegae besloot Adam Williams van Sustainablog eens uit te rekenen uit hoeveel velletjes papier een boom bestaat. Het bleek zeer lastig deze berekening te maken omdat het nogal uitmaakt wat voor soort papier er gebruikt wordt en hoe het wordt gebruikt. Uiteindelijk kwam Williams terecht bij Conservatree Paper Company, een in San Fransisco gevestigde voormalig papier distributeur die nu is omgevormd tot een nonprofit gericht op de transitie naar milieuvriendelijk papier. Conservatree heeft de volgende optelling gemaakt:

1 ton of uncoated virgin (non-recycled) printing and office paper uses 24 trees1 ton of 100% virgin (non-recycled) newsprint uses 12 treesA “pallet” of copier paper (20-lb. sheet weight, or 20#) contains 40 cartons and weighs 1 ton. Therefore,1 carton (10 reams) of 100% virgin copier paper uses .6 trees1 tree makes 16.67 reams of copy paper or 8,333.3 sheets1 ream (500 sheets) uses …

Cylindrische thin-film zonnecellen van Solyndra

Solyndra heeft zojuist 600 miljoen dollar opgehaald om zonnecellen te maken die cylindrisch gevormd zijn. Door deze vorm claimt Solyndra dat het de kosten om een dak te voorzien van zonnecellen kan halveren en de installatietijd kan terugbrengen met een derde. Het ontwerp van Solyndra wikkelt koper indium gallium selenide om een serie buizen heen die op een dak worden geplaatst. Door de vorm hoeft er niet zo nauwkeurig naar de zon gericht te worden als met meer traditioneel gevormde panelen. Solyndra bestaat slechts drie jaar, maar heeft een order pijplijn van meer dan 1.2 miljard dollar.