Doorgaan naar hoofdcontent

Voor al uw Europese Clean Tech: Erec.org


Erec.org staat voor "European Renewable Energy Council".

Opgericht op 13 april 2000, vormt dit een overkoepelend orgaan van de volgende samenwerkende Europese clubs op het vlak van bioenergy, geothermal, oceaan, kleine waterenergie, zonne energie en wind energie. EREC vertegenwoordigt naar eigen zeggen 30 miljard € in om zet en verschaft werk aan ongeveer 350.000 mensen.

De volgende clubs doen mee :

* AEBIOM (European Biomass Association)
* eBIO (European Bioethanol Fuel Association)
* EGEC (European Geothermal Energy Council)
* EPIA (European Photovoltaic Industry Association)
* ESHA (European Small Hydropower Association)
* ESTIF (European Solar Thermal Industry Federation)
* EUBIA (European Biomass Industry Association)
* EWEA (European Wind Energy Association)
* EUREC Agency (European Association of Renewable Energy Research Centers)
* EREF (European Renewable Energies Federation)
* EU-OEA (European Ocean Energy Association)
* ESTELA (European Solar Thermal Electricity Association)

en Associate Leden:

* EBB (European Biodiesel Board)

Is er geen Europese Clean Tech - PR?
Hoe bizar het ook klinkt: tot voor kort had ik nog nooit gehoord van deze clubs, laat staan hun paraplu-organisatie. Misschien onaardig om zo in de eigen Europese tent te pissen, maar: kan iemand daar de PR-afdelingen wakker maken? De amerikanen zijn al 8 jaar bezig om miljarden aan venture capital in nieuwe technieken te stoppen en bloggen zich kapot. Waar blijven de Europeanen?

Het zal toch niet zo zijn dat we net als EU besloten hebben om 20% te zakken in energieverbruik, zonder dat we wat nieuwe technieken achter de hand hebben? Waarom lezen we dit dan niet dagelijks in de krant, op YouTube, op blogs (zoals deze) en op het net?

Misschien valt dit berichtje niet onder je typische Clean Tech-nieuws, maar ik hou mijn hart vast dat we dadelijk een geheel nieuwe industrie rustig weer overschuiven naar de slimme jongens en meisjes in de US. Dat zou toch te bizar zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cylindrische thin-film zonnecellen van Solyndra

Solyndra heeft zojuist 600 miljoen dollar opgehaald om zonnecellen te maken die cylindrisch gevormd zijn. Door deze vorm claimt Solyndra dat het de kosten om een dak te voorzien van zonnecellen kan halveren en de installatietijd kan terugbrengen met een derde. Het ontwerp van Solyndra wikkelt koper indium gallium selenide om een serie buizen heen die op een dak worden geplaatst. Door de vorm hoeft er niet zo nauwkeurig naar de zon gericht te worden als met meer traditioneel gevormde panelen. Solyndra bestaat slechts drie jaar, maar heeft een order pijplijn van meer dan 1.2 miljard dollar.

Hoeveel blaadjes maken een boom

Gefrustreerd door het minder papierzuinige gedrag van zijn collegae besloot Adam Williams van Sustainablog eens uit te rekenen uit hoeveel velletjes papier een boom bestaat. Het bleek zeer lastig deze berekening te maken omdat het nogal uitmaakt wat voor soort papier er gebruikt wordt en hoe het wordt gebruikt. Uiteindelijk kwam Williams terecht bij Conservatree Paper Company , een in San Fransisco gevestigde voormalig papier distributeur die nu is omgevormd tot een nonprofit gericht op de transitie naar milieuvriendelijk papier. Conservatree heeft de volgende optelling gemaakt: 1 ton of uncoated virgin (non-recycled) printing and office paper uses 24 trees 1 ton of 100% virgin (non-recycled) newsprint uses 12 trees A “pallet” of copier paper (20-lb. sheet weight, or 20#) contains 40 cartons and weighs 1 ton. Therefore, 1 carton (10 reams) of 100% virgin copier paper uses .6 trees 1 tree makes 16.67 reams of copy paper or 8,333.3 sheets 1 ream (500 shee

Twaalfjarige ontwikkelt nieuwe 3d zonnecel

William Yuan uit Beaverton Oregon, 12 jaar jong, heeft een nieuwe 3d zonnecel uitgevonden die, als zijn berekeningen kloppen, 500 keer meer licht kan absorberen dan 2d zonnecellen en 9 keer meer dan andere 3d zonnecellen. Net van de Legostenen af verdiepte William zich in de nanotechnologie en kwam hij op zijn baanbrekende ontwerp. De twaalfjarige heeft met zijn uitvinding een onderzoeksbeurs gewonnen van 25.000 dollar.