Doorgaan naar hoofdcontent

Heavenly Heroes: groen mag ook mooi designed zijn.

Er is een leuke Nederlandse blog bij, die ons allen wil helpen makkelijker & beter over te stappen naar groene energie en producten: Heavenly Heroes. Prominent staat een windmolentje te koop, dat kan zorgen voor het opladen van je elektrische spullen, de Hymini.

Ik hoop dat we nog veel meer leuke producten van ze gaan zien. Want het is inspirerend en verslavend, dit soort leuke (design-)producten. En goed voorbeeld doet volgen, natuurlijk. (Zouden ze een affiliate programma met ons willen beginnen?)

Reacties

 1. Beste Ewout,

  Dank je voor de leuke blog die je over ons hebt geschreven. We zijn momenteel druk bezig ons assortiment aan te vullen; in maart willen we onze online shop officieel gaan openen, met een uitgebreider assortiment. Onze wens: samen met jonge designers nieuwe producten ontwikkelen die sustainable, design en functioneel zijn en natuurlijk werken op zon,wind of opwind. Praten over samenwerking kan altijd!
  Vriendelijke groet
  Astrid Rijken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Hymini en andere toffe eco gadgets zijn ook te verkrijgen bij Kudzu.
  Kom dat zien: http://www.kudzu.be

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Met GoodGuide weet je wat er in je producten zit

Altijd je afgevraagd wat voor stoffen er in de producten zitten, die je dagelijks gebruikt? De zonnecreme voor je kinderen? Die frisruikende deo?

GoodGuide bestaat uit de beste informatie over producten en bedrijven die te vinden is. Gevonden en opgeschreven door een team van wetenschappers, consumenten onderzoekers, techneuten die gewerkt hebben bij Google, Amazon, eBay, PayPal en Intuit, van MIT en de University of California.

De gids informeert hoe een product presteert op gebied van gezondheid, milieu en sociaal gebied. En het is behoorlijk indrukwekkend als je een lotion voor baby's ziet en dan leest dat het erg ongezond kan zijn.

Free video streaming by Ustream

Hoeveel blaadjes maken een boom

Gefrustreerd door het minder papierzuinige gedrag van zijn collegae besloot Adam Williams van Sustainablog eens uit te rekenen uit hoeveel velletjes papier een boom bestaat. Het bleek zeer lastig deze berekening te maken omdat het nogal uitmaakt wat voor soort papier er gebruikt wordt en hoe het wordt gebruikt. Uiteindelijk kwam Williams terecht bij Conservatree Paper Company, een in San Fransisco gevestigde voormalig papier distributeur die nu is omgevormd tot een nonprofit gericht op de transitie naar milieuvriendelijk papier. Conservatree heeft de volgende optelling gemaakt:

1 ton of uncoated virgin (non-recycled) printing and office paper uses 24 trees1 ton of 100% virgin (non-recycled) newsprint uses 12 treesA “pallet” of copier paper (20-lb. sheet weight, or 20#) contains 40 cartons and weighs 1 ton. Therefore,1 carton (10 reams) of 100% virgin copier paper uses .6 trees1 tree makes 16.67 reams of copy paper or 8,333.3 sheets1 ream (500 sheets) uses …

Cylindrische thin-film zonnecellen van Solyndra

Solyndra heeft zojuist 600 miljoen dollar opgehaald om zonnecellen te maken die cylindrisch gevormd zijn. Door deze vorm claimt Solyndra dat het de kosten om een dak te voorzien van zonnecellen kan halveren en de installatietijd kan terugbrengen met een derde. Het ontwerp van Solyndra wikkelt koper indium gallium selenide om een serie buizen heen die op een dak worden geplaatst. Door de vorm hoeft er niet zo nauwkeurig naar de zon gericht te worden als met meer traditioneel gevormde panelen. Solyndra bestaat slechts drie jaar, maar heeft een order pijplijn van meer dan 1.2 miljard dollar.