
Het blijkt redelijk eenvoudig te zijn om zelf deze panelen te plaatsen, zolang je maar geen twee linkerhanden hebt en je het zelf de energie aan wilt sluiten. Ook via de site van Milieucentraal kun je handige tips vinden. De site van Sunkit heeft zelfs een configurator waar je kunt berekenen hoeveel panelen je op je dak kunt plaatsen en welke panelen dit dan het beste kunnen zijn.
Natuurlijk kun je ook een gespecialiseerd bureau (zoals Energieker) inschakelen. Daar kun je de aanschaf van de panelen, omvormer en zelfs de subsidie aanvraag laten begeleiden. Natuurlijk duurt het dan wel wat langer voordat je rendement hebt op je investering, maar je doet in ieder geval wel gelijk al wat goeds voor het milieu.
SDE-subsidie
Om de consumenten tegemoet te komen in de investering, is er de SDE-subsidie in het leven geroepen (FAQ). Hier staat een rekenvoorbeeld waar je kunt lezen hoe de subsidie werkt. Als je een onafhankelijk advies wilt, dan kun je dit ook op de site van Mileucentraal vinden. Ook kun je meer informatie over deze en andere subidies vinden op de site van Holland Solar, de branche organisatie voor bedrijven die zonnepanelen ontwikkelen.
Particuliere zonnestroom producenten (meestal personen die zelf zonnepanelen op huis hebben laten plaatsen) hebben gezamenlijk een overkoepelende organisatie opgericht op haar belangen te ondersteunen.
In een eerder artikel verwees ik al naar een uitleg op de site van Bright waar heel veel vragen over zonnepanelen zijn beantwoord.
Thanks for your great information, the contents are quiet interesting.I will be waiting for your next post.
BeantwoordenVerwijderenzonnepanelen