Doorgaan naar hoofdcontent

Think is aangekomen in Nederland


Een overeenkomst zegt dat Think 500 Th!nk City voertuigen in 2009 gaat leveren. Think verkocht de Th!nk City alleen in Noorwegen, maar het denkt nu dit jaar het voertuig te leveren aan steden die electrisch-vriendelijk zijn. Rotterdam en Amsterdam hebben interesse getoond in de auto, die 100 km/uur kan rijden en actieradius heeft van 180 kilometer. De Noorse fabriek heeft een productie capaciteit van 16,000 wagens per jaar. 

De Nederlandse overheid ondersteunt electrische autos, waarbij Minister van Verkeer Eurlings een fonds van €10 miljoen heeft om introductie van electrische auto's te ondersteunen. "Hulp van de overheid legt een belangrijke basis voor de eerste grote introductie van veel auto's" zei Richard Waitz van Think. "Think zal snel gebruik maken van dergelijke programma's in Nederland en de rest van Europa. "

Think gaat ook aar Noord Amerika: CEO Richard Canny zei vorige week tegen CleanTech dat de Verenigde Staten binnenkort Europa voorbij zou gaan als interessante markt voor electrische auto's: (Think says U.S. electric car market is overtaking Europe).

Think Global heeft meer dan $85 gekregen van Kleiner Perkins Caufield & Byers, DFJ Element, Rockport Capital Partners, British Hazel Capital en CG Capital ( China clean coal IPO). 
Het bedrijf heeft eerdere geldproblemen achter zich gelaten, waardoor het in december nog de productie moest stoppen en werknemers moest ontslaan. De krediet crisis maakte het moeilijk om geld los te krijgen bij investeerders en leveranciers vroegen vooruitbetaling. Think kondigde toen aan dat ze de helft van haar 250 werknemers zou ontslaan, als er niet snel een kapitaal investering zou komen in Januari. Ongeveer $40 miljoen was nodig van der overheid in de vorm van lening garanties, krediet of kapitaal (Think halts electric car production, plans layoffs). Het geld kwam in Januari, waardoor het Think lukte om alsnog additioneel kapitaal aan te trekken en de productie te hervatten.(Think secures interim financing to restart EV production). Een week later begon het bedrijf werknemers terug te roepen, die eerder ontslagen waren.

Bron: www.cleantech.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cylindrische thin-film zonnecellen van Solyndra

Solyndra heeft zojuist 600 miljoen dollar opgehaald om zonnecellen te maken die cylindrisch gevormd zijn. Door deze vorm claimt Solyndra dat het de kosten om een dak te voorzien van zonnecellen kan halveren en de installatietijd kan terugbrengen met een derde. Het ontwerp van Solyndra wikkelt koper indium gallium selenide om een serie buizen heen die op een dak worden geplaatst. Door de vorm hoeft er niet zo nauwkeurig naar de zon gericht te worden als met meer traditioneel gevormde panelen. Solyndra bestaat slechts drie jaar, maar heeft een order pijplijn van meer dan 1.2 miljard dollar.

Hoeveel blaadjes maken een boom

Gefrustreerd door het minder papierzuinige gedrag van zijn collegae besloot Adam Williams van Sustainablog eens uit te rekenen uit hoeveel velletjes papier een boom bestaat. Het bleek zeer lastig deze berekening te maken omdat het nogal uitmaakt wat voor soort papier er gebruikt wordt en hoe het wordt gebruikt. Uiteindelijk kwam Williams terecht bij Conservatree Paper Company , een in San Fransisco gevestigde voormalig papier distributeur die nu is omgevormd tot een nonprofit gericht op de transitie naar milieuvriendelijk papier. Conservatree heeft de volgende optelling gemaakt: 1 ton of uncoated virgin (non-recycled) printing and office paper uses 24 trees 1 ton of 100% virgin (non-recycled) newsprint uses 12 trees A “pallet” of copier paper (20-lb. sheet weight, or 20#) contains 40 cartons and weighs 1 ton. Therefore, 1 carton (10 reams) of 100% virgin copier paper uses .6 trees 1 tree makes 16.67 reams of copy paper or 8,333.3 sheets 1 ream (500 shee

Twaalfjarige ontwikkelt nieuwe 3d zonnecel

William Yuan uit Beaverton Oregon, 12 jaar jong, heeft een nieuwe 3d zonnecel uitgevonden die, als zijn berekeningen kloppen, 500 keer meer licht kan absorberen dan 2d zonnecellen en 9 keer meer dan andere 3d zonnecellen. Net van de Legostenen af verdiepte William zich in de nanotechnologie en kwam hij op zijn baanbrekende ontwerp. De twaalfjarige heeft met zijn uitvinding een onderzoeksbeurs gewonnen van 25.000 dollar.