Doorgaan naar hoofdcontent

Think is aangekomen in Nederland


Een overeenkomst zegt dat Think 500 Th!nk City voertuigen in 2009 gaat leveren. Think verkocht de Th!nk City alleen in Noorwegen, maar het denkt nu dit jaar het voertuig te leveren aan steden die electrisch-vriendelijk zijn. Rotterdam en Amsterdam hebben interesse getoond in de auto, die 100 km/uur kan rijden en actieradius heeft van 180 kilometer. De Noorse fabriek heeft een productie capaciteit van 16,000 wagens per jaar. 

De Nederlandse overheid ondersteunt electrische autos, waarbij Minister van Verkeer Eurlings een fonds van €10 miljoen heeft om introductie van electrische auto's te ondersteunen. "Hulp van de overheid legt een belangrijke basis voor de eerste grote introductie van veel auto's" zei Richard Waitz van Think. "Think zal snel gebruik maken van dergelijke programma's in Nederland en de rest van Europa. "

Think gaat ook aar Noord Amerika: CEO Richard Canny zei vorige week tegen CleanTech dat de Verenigde Staten binnenkort Europa voorbij zou gaan als interessante markt voor electrische auto's: (Think says U.S. electric car market is overtaking Europe).

Think Global heeft meer dan $85 gekregen van Kleiner Perkins Caufield & Byers, DFJ Element, Rockport Capital Partners, British Hazel Capital en CG Capital ( China clean coal IPO). 
Het bedrijf heeft eerdere geldproblemen achter zich gelaten, waardoor het in december nog de productie moest stoppen en werknemers moest ontslaan. De krediet crisis maakte het moeilijk om geld los te krijgen bij investeerders en leveranciers vroegen vooruitbetaling. Think kondigde toen aan dat ze de helft van haar 250 werknemers zou ontslaan, als er niet snel een kapitaal investering zou komen in Januari. Ongeveer $40 miljoen was nodig van der overheid in de vorm van lening garanties, krediet of kapitaal (Think halts electric car production, plans layoffs). Het geld kwam in Januari, waardoor het Think lukte om alsnog additioneel kapitaal aan te trekken en de productie te hervatten.(Think secures interim financing to restart EV production). Een week later begon het bedrijf werknemers terug te roepen, die eerder ontslagen waren.

Bron: www.cleantech.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoeveel blaadjes maken een boom

Gefrustreerd door het minder papierzuinige gedrag van zijn collegae besloot Adam Williams van Sustainablog eens uit te rekenen uit hoeveel velletjes papier een boom bestaat. Het bleek zeer lastig deze berekening te maken omdat het nogal uitmaakt wat voor soort papier er gebruikt wordt en hoe het wordt gebruikt. Uiteindelijk kwam Williams terecht bij Conservatree Paper Company, een in San Fransisco gevestigde voormalig papier distributeur die nu is omgevormd tot een nonprofit gericht op de transitie naar milieuvriendelijk papier. Conservatree heeft de volgende optelling gemaakt:

1 ton of uncoated virgin (non-recycled) printing and office paper uses 24 trees1 ton of 100% virgin (non-recycled) newsprint uses 12 treesA “pallet” of copier paper (20-lb. sheet weight, or 20#) contains 40 cartons and weighs 1 ton. Therefore,1 carton (10 reams) of 100% virgin copier paper uses .6 trees1 tree makes 16.67 reams of copy paper or 8,333.3 sheets1 ream (500 sheets) uses …

12 Ecotrends voor ondernemers

Dat het niet goed gaat met de economie is geen nieuws. Dat dit ook kansen biedt ook niet. In de woorden van Warren Buffet: "Er zijn nu zoveel kansen dat ik me voel als een mug in een nudistenkamp". Trendwatching.com helpt de ondernemer een endje op weg door twaalf groene trends te identificeren om het zoeken naar kansen wat makkelijker te maken. Volgens trendwatching zijn er zoveel mogelijkheden dat er zij spreken van ECO-BOUNTY. ECO-BOUNTY kent 12 subtrends die in het artikel nauwkeurig worden uitgewerkt. De trends zijn:
1eco-frugal 2eco-status 3eco-intel 4eco-sturdy 5eco-feeders 6eco-generosity 7eco-superior 8eco-embedded 9eco-edu 10eco-transient 11eco-vertising 12eco-expectations

Zoet/ Zout /Zoet /Zout - Energie!

Osmose-centrale in Nederland
Eneco, Redstack en Rijkswaterstaat gaan samenwerken aan de ontwikkeling van de eerste osmosecentrale in Nederland.
Osmose, , is het proces waarbij elektriciteit wordt opgewekt door gebruik te maken van het drukverschil tussen zoet en zout water. De centrale werkt op het elektrische verschil tussen zoet en zout water. Zout water bevat meer geladen deeltjes dan zoet water. Als je zoet en zout water vlak langs elkaar heen laat lopen, met een speciaal membraan ertussen, komt er een elektrische stroom op gang. Dit proces wordt ook wel blue energy genoemd.

Bij de Afsluitdijk zijn beide soorten water in ruime mate voorhanden. In de beoogde centrale zal een procédé worden toegepast dat bekend staat als ‘omgekeerde elektrodialyse’. (Reversed Electro Dialysis, vandaar RED-Stack) Door minuscule gaatjes in twee typen membranen migreren de geladen deeltjes naar het erlangs stromende zoete water. Het ene type membraan laat de positief geladen deeltjes van het zoute water …